Кантонер е обвиняем за влаковата катастрофа от пролетта на миналата

...
Кантонер е обвиняем за влаковата катастрофа от пролетта на миналата
Коментари Харесай

Съдят кантонер за влаковата катастрофа в Ковачево

Кантонер е обвинен за влаковата злополука от пролетта на предходната година край село Ковачево. Делото е формирано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Срещу Й.В. е повдигнато обвиняване за това, че на 4 март 2017 год. като прелезопач не е спуснал преграда на железопътен прелез. Вследствие на това приближаващия трен е блъснал автомобил, преминаващ през прелеза, макар задействаните от машиниста спирачки. При произшествието на място е умряла жена. Подсъдимият Й.В. е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност на 1 лице и междинни телесни повреди на 2-ма от пасажерите в автомобила.

Насрочено е разпоредително съвещание.

Припомняме, че злокобният случай стана, откакто 43-годишен лидер от Белово опита да премине през релсите с автомобила си, само че беше затрит от товарна комбинация. Автомобилът е бил влачен близо 100 метра, след което се наложи два аварийно-спасителни екипа от пожарната да го режат, с цел да извадят хората.

Шофьорът бързал да закара в болница болния си възрастен татко. С тях пътувала и майката - 70-годишна жена. Тя е починала на място. Съпругът и синът й пък бяха признати в тежко положение в Областната болница.

Пъ знамение конфликтът се размина без други потърпевши, единствено тъй като в този миг на оживената другояче жп спирка в Ковачево нямахо хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР