Кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепремиер и на Иван Върляков

...
Кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепремиер и на Иван Върляков
Коментари Харесай

Висш шеф от БСП: Не е логично Нинова, която е в оставка, да стане вицепремиер

" Кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепремиер и на Иван Върляков за аграрни министър са изненадващи кандидатури. За мен е нелогично, бидейки в оставка, Корнелия Нинова да бъде вицепремиер ". Това сподели по Нова Боян Балев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Той сподели, че не е получил съдружното съглашение и е осведомен единствено с частта, оповестена от медиите. " Това е някаква обща част, която е медиите разгласиха. Мисля, че не е редно да е по този начин. Във всички случаи ще бъде мъчно ", сподели той.

" Българска социалистическа партия не е в позиция да слага условия, мъчно можем да преговаряме, тъй като първо, на последните избори имаме евентуално най-ниският резултат на Българска социалистическа партия от 100 години. Така че ние не сме в пзиция да преговаряме, можем единствено да се съгласим с това, което ни се предлага. В тази обстановка ние не можем да отидем на нови избори ", съобщи още той.
свързани новини5218на 03.12.2021
По думите му на следващия ден няма да има гласоподаване на имена на министри, тъй като Изпълнителното бюро не предлага нещо такова. " Вероятно съответните имена ще бъдат гласувани идната седмица. На този стадий са ни изпратили единствено дневен ред за съвещанието на Народно събрание - разискване на съглашението и разбор на изборния резултат ", разкри той.

Боян Балев разяснява още, че има импортирана точка за добаване в дневния ред за съвещанието на Народно събрание на следващия ден - за оставката на Корнелия Нинова. " Няма никакъв проблем да има такова гласоподаване и на следващия ден да има краткотрайно изпълняващ длъжността краткотрайно изпълняващ ", сподели още той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР