Кандидатствате за мечтаната работа, обаждат ви се и ви канят

...
Кандидатствате за мечтаната работа, обаждат ви се и ви канят
Коментари Харесай

Най-голямата грешка, която можете да допуснете на интервю на работа

Кандидатствате за мечтаната работа, обаждат ви се и ви канят на изявление. Събеседването минава добре по ваше мнение. И след това... ви отхвърлят.

Разбира се, допустимо е да е имало по-квалифициран претендент от вас. Но е допустимо и да сте се провалили сами, като сте позволили неточности на изявлението, които да не сте забелязали.

" Често се срещам с на пръв взор подобаващи хора, които обаче изпадат в ненужни, досадни, ирелевантни елементи - и по този начин ме губят като слушател ", декларира Джудит Янсен, специалист " Човешки запаси " в Global Platform Organisation (GPO), която има 450 чиновници в 19 страни по света.

По думите ѝ това е една от най-големите неточности на претендентите. Вместо общи приказки, те би трябвало да дават по-конкретна информация за себе си и да дават отговор навръх въпросите на питащия, а не да приказват неща, които единствено на тях им се костват значими.

Друго тип дразнещо държание съгласно Янсен е, когато претендентът стартира да " навира " в лицето на интервюиращия избрана част от биографията си за да се изтъкне. Никой не желае да слуша два часа за пътуването ви в Южна Америка да вземем за пример.

" Не казвайте просто това, което смятате, че желаят да чуят. Когато ви зададат въпрос, отговорете му тъкмо и по-късно намерете внимателен, образован метод да вмъкнете нещото, което доста желаете да знаят за вас ", добавя специалистът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР