Кандидатите за прием в новия филиал на Националната художествена академия,

...
Кандидатите за прием в новия филиал на Националната художествена академия,
Коментари Харесай

Конкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на НХА в Бургас

Кандидатите за банкет в новия филиал на Националната художествена академия, който се открива това лято в Бургас, ще имат опция да покажат своите умения в районен конкурс за изтънчено и приложно изкуство, оповестиха от общината в морския град.

В него може да вземат участие всички искащи възпитаници в постоянна форма на образование. Те ще бъдат разграничени в две възрастови групи – XI и XII клас. Учениците могат да вземат присъединяване единствено в едно от двете посоки на състезанието, изтънчено или приложно изкуство.

Конкурсът се организира в два кръга. По време на първия се прави прелиминарен асортимент, а вторият включва изобразяване по натура.

За селекционния кръг участниците изпращат най-малко три рисунки по конкурсната задача за съответната възрастова група на адрес: Бургас 8000, ул. “Демокрация” № 6, Галерия “Георги Баев”.

Всяка рисунка би трябвало да е надписана ясно на гърба с трите имена на претендента, ЕГН, учебно заведение, адрес и телефон за връзка.

Рисунките би трябвало да се съпровождат от: акт за раждане на участника /ксерокопие/ и декларация от учителя по изобразяване, подписана от него, подпечатана с печата на учебното заведение, в което учи ученикът, в увещание, че изпратените рисунки са правени персонално от ученика, и че същият е в постоянна форма на образование в актуалната образователна година в съответния клас на посоченото учебно заведение.

Пощенското клеймо на всяка пратка не би трябвало да е с по-късна дата от 10 април 2018 година

Селекционната комисия ще заседава на 19 април. Тя ще прегледа творбите и ще дефинира кои създатели да продължат във втория кръг.

Резултатите навреме ще се афишират на електронните страници на Национална художествена академия и Община Бургас.

Вторият кръг – “Рисуването по натура” – ще се организира на 1 и 2 май в образователните зали на НХА – филиал Бургас с адрес: гр. Бургас, Пристанище Бургас, Магазия 1, ет. 2.

Резултатите се афишират незабавно след привършване работата на журито и се афишират на електронните страници на Национална художествена академия и Община Бургас.

Класиралите се на първите три места в двете възрастови групи ще получат диплом и плакет.

Община Бургас ще обезпечи едногодишни стипендии по разпоредбите на стратегия “Бургаски деца” на учениците, класирани на първо, второ и трето място в първа възрастова група.

Участниците от втора възрастова група, чиято конкурсна работа има оценка не по-малка от 5.50, получават право тя да се зачете за оценка от кандидатстудентския изпит по изобразяване в НХА, важащ за същата година, в която се организира състезанието.

Всички рисунки от състезанието ще останат в изложба “Георги Баев”. Най-добрите работи ще бъдат подредени в галерия след оповестяване на резултатите.

Повече информация за статута на състезанието може да получите на:

тел. 0888418949,, както и на.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР