Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС откриха официално

...
Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС откриха официално
Коментари Харесай

Делян Добрев: Най-големият завод за производство на водород в Европа ще бъде изграден край Хасково

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС откриха публично предизборната си акция в Хасково с водосвет в църквата „ Свети Архангел Михаил “.

Водачът на листата и регионален координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев съобщи, че обединението потегля към следващите парламентарни избори с увереността за победа. „ Ние поемаме съответни задължения и не се отхвърляме от нито един план, който сме планували в района. И тези хрумвания ще се случат, в случай че ГЕРБ взе участие в новото ръководство на страната, тъй като към този момент сме потвърдили, че работим и изпълняваме това, което сме дали обещание “, акцентира Делян Добре. Той заяви, че най-големият цех за водород в Европа евентуално ще бъде построен край Хасково. „ До края на годината ще приключат договарянията с вложителя и през идната 2022 година може да стартира построяването му “, посочи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково и някогашен енергиен министър Делян Добрев.

„ Имаме доста хрумвания, които следва да бъдат осъществени в града и региона, а вложенията в икономическата зона на територията на бившето летище Узунджово са единствено една част от тях “, сподели Добрев. Той разгласи, че задачата е за обща инвестиция от 1 милиард лв. на този терен. Бившето военно летище беше обещано на община Хасково от второто държавно управление на Бойко Борисов и по-късно Общинският съвет даде зелена светлина за Икономическа зона на летището. „ Производството на водород е върхова технология и се чака заводът тук да бъде най-големият в Европа. Производството на водород в един миг ще размени природния газ като гориво и за разлика от газа, водородът е възобновим източник “, добави лидерът на листата на ГЕРБ-СДС.

„ Надяваме се успеха ни да бъде по-сериозна от предишния път, тъй като това е значимо за града и за хората. При наше присъединяване в ръководството Хасково ще има опция да продължи да получава средства от Министерски съвет, с цел да осъществя желаните от хората планове “, сподели още Делян Добрев и напомни, че доста улици и километри водопроводи бяха ремонтирани и сменени със финансовата помощ от държавния бюджет по време на ръководството на ГЕРБ.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР