Кандидатите за министри в кабинета на Има такъв народ ще

...
Кандидатите за министри в кабинета на Има такъв народ ще
Коментари Харесай

ИТН: Министрите ще бъдат оповестени публично едва в парламента

Кандидатите за министри в кабинета на " ИТН " ще бъдат оповестени обществено едвам откакто приключи конституционната процедура - мандатът бъде разгласен за сполучлив пред президента и държавното управление бъде импортирано за утвърждение в Народното събрание. Това съобщи зам. ръководителят на Има Такъв Народ Филип Станев по Българска национална телевизия. Той не посочи дали с проектосъстава ще бъдат авансово осведомени най-малко сътрудниците, от които се чака поддръжка - " Изправи се, България! Ние идваме ", Демократична България и Българска социалистическа партия. И трите партии упорстват да знаят личностите, които ще реализират политиките, по които има единодушие. Очаква се идната седмица номинираният за министър председател Пламен Николов да разиска с тях целите на държавното управление си.

Станев обаче натърти, че в тяхното държавно управление няма да има министри от Българска социалистическа партия, ИБНИ или Демократична България. Но щели да влязат някои от номинираните за министри в първото препоръчано държавно управление отпред с Николай Василев. Той отхвърли да разяснява имена.

Станев бе безапелационен, че Петър Илиев въобще не е обсъждан за премиерския пост. Пламен Николов е бил любимецът незабавно след отдръпването на Николай Василев. " Петър Илиев не е бил обсъждан нито с Николай Хаджигенов, нито с някой различен ", сподели той. Вчера Хаджигенов съобщи, че Илиев е бил коментиран по време на среща сред Има Такъв Народ и ИБНИ и откакто те са споделили, че няма да го поддържат, е бил отдръпнат.

Не е ясно по какъв начин ще бъдат преодоляни разликите във връзка с подписването на съдружно съглашение. ИБНИ, Демократична България и Българска социалистическа партия упорстват поетите задължения да бъдат включени в общо съглашение. Има Такъв Народ е изрично срещу.

Станев сподели, че в случай че техният опит за основаване на държавно управление се провали, те няма да поддържат кабинет на ГЕРБ или Движение за права и свободи. Той обаче отхвърли да каже по какъв начин партия ще работи, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, Демократична България или ИБНИ,  тъй като било прекомерно рано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР