Кандидатът за президент на Русия Михаил Козлов се отказа от

...
Кандидатът за президент на Русия Михаил Козлов се отказа от
Коментари Харесай

Претендент за поста на Путин напусна надпреварата по оригинален начин

Кандидатът за президент на Русия Михаил Козлов се отхвърли от изборната конкуренция по необикновен метод. В последния ден, когато позволените до конкуренцията претенденти трябваше да показват нужните по конституция 100 000 подписа, той съобщи единствено бели листа, оповестява bTV.

Козлов е психолог и учител по бизнес държание. Кандидатурата му беше издигната от Партията за обществена отбрана.

Опакованите с червени панделки пет кашона с бели листа той изясни със способността му да си направи справедлива самопреценка. Козлов е открил, че няма задоволително поддръжка и няма никакви шансове да се показа почтено на изборите. Затова се е отказал, макар че е отговарял на изискванията да взе участие в изборите за държавен глава.

„ Давам си сметка, че подходих неопитен към тези избори, изключително откъм финансовата страна и никого не упреквам за това”, призна претендентът. Той е имал събрани подписи, само че на 22 януари те са били анулирани поради нередности в партийните документи.

По закон на всеки кандидат-президент, който дава отговор на изискванията за избираемост, се поставя държавна дотация за интервала за набиране на нужните подписи. В сметките на Михаил Козлов има 50 000 рубли (715 евро). Той е решил да не харчи на вятъра тези пари и се отхвърля от тях, като ще ги подари за лекуването на малко момиченце.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР