Кандидатът за президент на Франция Марин льо Пен заяви в

...
Кандидатът за президент на Франция Марин льо Пен заяви в
Коментари Харесай

Льо Пен обеща пенсионна възраст от 60-62 години, Макрон иска пенсиониране на 65

Кандидатът за президент на Франция Марин льо Пен съобщи в сряда, че в случай че бъде определена, пенсионната възраст на страната ще бъде сред 60 и 62 години, а цялостната пенсия ще се реализира при 40 до 42 години трудов стаж.

„ Французите ще могат да се пенсионират на възраст сред 60 и 62 години. За да получат цялостна пенсия, ще е належащо да вършат съответните вноски за 40-42 години “, сподели тя по време на ефирен спор с президента Еманюел Макрон, който се кандидатира за втори мандат.

На собствен ред Макрон отбрани проекта си за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 65 до 2030 година Проектът на президента допуска всяка година пенсионната възраст да се усилва с четири месеца.

По време на дебата Льо Пен се застъпи за нарастване на заплатите с 10%. Според нея тази мярка е по-ефективна от препоръчаното от Макрон еднократно заплащане от 6000 евро за служащи с ниски приходи.

Макрон разкритикува самодейността на Льо Пен за унищожаване на Данък добавена стойност върху храните, което съгласно президента ще има доста едва въздействие върху растежа на покупателната дарба на французите.

Льо Пен също се разгласи против необятно публикуваното инсталиране на вятърни паркове във Франция.

„ Ще стартира да разглобявам вятърните турбини. Ще разглобявам тези, които са свързани с проблеми в квартала. Ще проведем референдуми, ще питаме мнението на хората ", сподели тя.

" Ще стартираме тази работа, тъй като сегашният курс коства скъпо на французите, [вятърните турбини] скапват нашите пейзажи “, сподели Льо Пен.

Кандидатът от Националното обединяване напомни и проектите на Макрон да построи десетки паркове с вятърни мелници по крайбрежието на страната, само че не и покрай северния курортен град Льо Туке на Ламанша, където се намира фамилната вила на президентската двойка.

Успоредно с това нейният избирателен щаб пусна екранна фотография на новинарска история от 2017 година, в която се споделя, че държавното управление е спряло план за създаване на вятърни турбини край крайбрежията на комуната на фона на митинги на локалните поданици.

Льо Пен също прикани за подсилване и развиване на нуклеарната и водородната сила. Пътьом Льо Пен упрекна Макрон в променчив метод, като уточни, че по време на неговото президентство атомната електроцентрала Фесенхайм беше затворена, до момента в който в края на мандата той стартира да се застъпва за развиването на нуклеарната промишленост.

" Ще демонтирате съществуващите вятърни турбини, което коства доста пари. Вярвам, че парите на данъкоплатците биха могли да бъдат употребявани по-добре ", сподели Макрон на собствен ред.

„ Вашата тактика е напълно нуклеарна тактика. Това е невероятно и не можете да замените, наред с други неща, сегашните възобновими енергийни източници, които желаете да демонтирате, с нуклеарни, тъй като атомните електроцентрали, за които се договаряме през днешния ден, ще влязат в деяние през 2035 година " сподели президентът.

В тази връзка Макрон разгласи желанието си да влага по едно и също време в нуклеарна и възобновима сила.

Първият тур на президентските избори се организира във Франция на 10 април. В предизборната конкуренция участваха 12 претенденти. След обработка на всички бюлетини Макрон получи 27,84% от гласовете, Льо Пен - 23,15%. Вторият кръг ще се организира на 24 април. Макрон и Льо Пен също се класираха за втория кръг през 2017 година Тогава настоящият президент получи 66,1% от гласовете, противникът му - 33,9%.

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР