Кандидатът за президент на БФВолейбол Любомир Ганев заяви пред Sportal.bg,

...
Кандидатът за президент на БФВолейбол Любомир Ганев заяви пред Sportal.bg,
Коментари Харесай

Любо Ганев пред Sportal.bg: С Боре Кьосев сме като братя, гледаме в една посока

Кандидатът за президент на БФВолейбол Любомир Ганев съобщи пред Sportal.bg , че изключително общо заседание за смяна на Управителния съвет ще има сигурно, като концепцията е то да се състои на 16 януари, само че е допустимо провеждането му да се случи и на по-късна дата. Той разяснява и връзките си с другия претендент за нов президент на БФВ Борислав Кьосев, а също и методите на ръководство на Данчо Лазаров.

“Изпращаме една доста динамична година, изключително завършека. Виждате, че във волейбола станаха толкоз неща през последния месец, колкото не се бяха случвали през последните 15 години. Хубаво е, че към този момент доста клубове узряха за концепцията, че би трябвало да се промени това ръководство, което имаме и се надяваме да приключим годината добре”, показа пред нашата медия Ганев.

“Не закъсняхме ли с смяната? Дори и да сме закъснели, аз постоянно съм казвал - по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Видяхте, че щом толкоз доста клубове се сплотиха зад тази концепция, значи това е пътят и ние сме длъжни да го следваме. Нас не ни интересува какви ще бъдат спънките, интересува ни какъв ще е крайният резултат. Извънредно заседание сигурно ще има. Дори да не е на 16 януари, при започване на годината такова заседание сигурно ще има, с цел да могат в последна сметка клубовете, които са изявили това предпочитание, да си кажат какво желаят, каква е тяхната воля. Така е редно”, продължи огромният ни волейболист.

На 20 декември има изключително общо заседание. Там с изключение на приемане на бюджета, ще има и точка за смяна на членове на Управителния съвет. Знаете, че самите клубове молиха и успяхме да излезем с решение на Управителния съвет за осъществяване на Извънредно общо изборно заседание с оставка на целия Управителен съвет, оставка на ръководителя, избор на Управилетел съвет, избор на нов ръководител и смяна на устава, касещо мандатността. Идеята е към този момент да няма повече от два следващи мандата. Очакваме утвърждение. Макар и със забавяне, през вчерашния ден БФВолейбол внесе настояването за привикване на заседание, остава да забележим Търговския указател по какъв начин ще се произнесе и дали ще има заседание на 16 януари. Но отново дублирам, даже да няма такова заседание на 16 януари, то ще се случи през февруари или малко по-късно.

С Боре Кьосев и в този момент сме като братя. Не става въпрос за разделяне. Пак дублирам - аз излязох с хрумвания, с стратегия по какъв начин волейболът може да стане по-добър. Със сигурност ще забележим, когато и Борето изкара стратегия, че болшинството от точките ще съответстват. Винаги съм казвал, че когато двама души имат една обща цел, даже и пътищата, по които да стигнеш до нея да са разнообразни, значимото е, че задачата е една и гледаме в една посока. Ще се разберем с Борето, с него сме волейболни хора, израснали сме дружно, играли сме дружно. По-скоро политиката на господин Лазаров постоянно е била разделяй и владей, само че мисля, че в този момент няма да проработи. С Борето сме претърпели толкоз неща. Няколко дни преди да бъде издигната моята кандидатура, говорихме над 3 часа на тематика волейбол, какво може да се направи. Времето ще си покаже”, разяснява още Любо Ганев.

“Олимпийската подготовка? Аз ще бъда там, зад а поддържа момчетата. Ще бъде доста тежко, само че всеки, който пристигна, би трябвало да е уверен и с готовност. С предпочитание да играе да България, за себе си, за съотборниците си, тъй като е доста значимо да спечелим тази олимпийска подготовка. Със сигурност мачовете ще са сложни, само че България е посочила неведнъж, че може да печели такива мачове. Дано го покажем и сега”, приключи Ганев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР