Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и
Коментари Харесай

Бербатов и екипът му начертаха посоките за разрешаване на проблемите на националния отбор

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и неговият екип излязоха с позиция часове преди дуела на " лъвовете " с Гибралтар от Лигата на нациите. Те разказват някои промени, които, съгласно тях, би трябвало да бъдат наложени, с цел да тръгне националният ни тим в вярна посока.

Ето какво написаха от " Р-Еволюцията е тук ":

" За 17 години БФС смени 15 треньори на националния тим! Сега имаме нов треньор, чужденец, на който се надяваме да възроди националния тим! 

Дали промяната на един треньор с различен ще реши проблемите на националния ни тим? 

Отговорът съгласно нас е изрично " не "! 

Всъщност истината е, че при докарването до това положение няма никакво значение дали треньорът е българин или чужденец - единствената разлика сред това националния тим да бъде воден от българин или чужденец е, че на задграничния треньор заплатата ще бъде в пъти по-висока, само че действително нищо няма да бъде променено във футболен аспект. 
Причината обаче не е в това, че няма експерти, в противен случай. Има потвърдили се като сполучливи треньори, както мнозина български, по този начин и задгранични експерти. 

Проблемът на националния тим не се крие в треньорите и промяната на един треньор с различен няма да го реши, без значение дали треньорът е българин или чужденец! 

Отговорът на въпроса “Как ще решим проблемите на националния тим ” не е еднопосочен, той е многопластов…. 

1. ДЮШ - в действителност всичко би трябвало да стартира от там! Търсенето на решения за проблемите в ДЮШ не участва като цел в концепциите на ръководство на БФС, а точно там, при децата, стартира всичко!

Децата са тези, върху които би трябвало да се фокусираме, като всички ние би трябвало да сме наясно, че българският футбол е изпаднал в колапс и ще са нужни години, с цел да стартираме да доближаваме водещите народи. Но би трябвало да стартираме от децата - стратегии, тактики, бази, държавно финансиране, образования и квалификации на треньорите, нововъведения, модернизация…. 

2. Аматьорският футбол - от години БФС нехае за дилетантите. 
Моментите, в които футболният съюз търси контакт с аматьорстките клубове, са моментите преди Конгрес. 
⁃ Липсва търсене на противоположна връзка от БФС за проблемите на дилетантите. 
⁃ Липсват стратегии за подкрепяне и развиване на аматьорския футбол. 
⁃ Липсва финансово подкрепяне. 

Има стотици образци във водещите във футболно естество страни, в които дилетант стига до националния тим на дадена страна. Джейми Варди е прелестен образец за това. Преди години в България също имахме образец пред очите си - Бисер Иванов, човек, тръгнал от аматьорски клуб, и стигнал до Левски и националния тим. 
Футболът е система, верига, свързваща деца-аматьори-професионалисти, по тази причина е значимо да развиваме аматьосркия футбол и да го подкрепяме. 

3. Държавата - страната не участва по никакъв метод в подпомагането на футбола в България, в действителност през последните 15 години никой не е потърсил страната за помощ. За 15 години никой управленец в БФС не изготви стратегия, тактика, идея за развиване на футбола и НЕ направи най-малкото изпитание, с цел да покаже проблемите на футбола и да изиска средства от страната! 
Няма страна в международен мащаб, чийто футбол да се развива, и страната да няма директно присъединяване и да не оказва помощ! 

4. Промяна в структурата на ръководство на БФС - футболният съюз е управническия орган, управляващ футбола в България. След като за 17 години БФС не съумя нито един път да класира националния тим за огромно съревнование, е редно футболната ни централа да обърне внимание на управническата си конструкция! 

В редовете нагоре описахме част от най-важните промени, които би трябвало незабавно да бъдат наложени, само че, с цел да тръгнем в вярната посока и един ден националният тим отново да бъде фактор, сигурно ще би трябвало да променим още доста неща... 

Младен Кръстаич е следващият треньор към който ще разпореждаме очаквания, че ще преобрази националния тим, за жалост, истината е, че промяната на един треньор с различен не е решение, а единствено прахуляк в очите на милеещите за българския футбол... 

Пожелаваме триумф на българските момчета в идните мачове на национашния тим! "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР