Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна с

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна с
Коментари Харесай

Габриел: Ключовата дума е диалог; ДПС: На България й отива да има жена министър-председател

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна с ПГ на Движение за права и свободи и показа целите си, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“През миналите 14 години с немалка част от вас сме работили, взаимно сме отстоявали евроатлантическата визия на България. Днес стоя пред вас с отговорността пред всички гласоподаватели, по тази причина през днешния ден основната дума е разговор.

В кратковременен и дълготраен проект може да заявим кое е значимото пред България, имаме потребност от работещо държавно управление. Това съобщи Мария Габриел, претендентът за министър-председател на ГЕРБ-СДС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Предизвикателството през днешния ден е да осъществим думата разговор в дейности. Иска ми се в този разговор да намерим това, което сплотява, сплотява, което ни дава сили да вървим напред. На първо място приоритет е кабинет, втората е непоклатимост на обществените финанси, третият- правосъдна промяна с следствие на основния прокурор и делене на комисиите на КПКОНПИ на две елементи, както и конституционна промяна ”, сподели още Мария Габриел, след което още веднъж посочи, че ще се изиска премахване на основния прокурор Иван Гешев. “Четвърти приоритет е оправянето с инфлацията и високите цени. Важна тематика е гарантиране на енергийната сигурност, пета е приемането на България в Еврозоната, датата ще зависи от бюджета и параметрите на недостига, който ще очертаем ”, акцентира още Мария Габриел. “След това са ограниченията по ПВУ, възстановяване сигурността на българските жители, превъзмогване на битовата престъпност, ясното съблюдаване на уговорките ни като членове в НАТО. Осмият приоритет е ускорение на България, обвързвано с модернизацията на страната в областта на образованието, науката, нововъведенията, културата, в стратегически браншове, свързани със зеления и цифровия преход, в това число цифровизация на обществения бранш ", добави още Габриел. “За нас като българи е значимо да продължим да разпространяваме културното завещание на България, в това число с нововъведения ”, разясни още тя. “Деветият приоритет е районите и превъзмогване на районните разлики посредством целеустремено деяние за стимулиране на умения съгласно потребностите на пазара на труда “, сподели още Мария Габриел. Десети приоритет е и запазване и възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика, дейно присъединяване на България в европейската задача за битка с рака и проекта за деяние за битка с рака, справяне с провокациите с предварителната защита, достъпа на лекуване, както и новите технологии и прецизната медицина. “Това са целите, които през днешния ден искахме да споделим с вас, в този момент ще се радваме да чуем противоположната връзка, да намерим тематиките, по които сме съгласни и по какъв начин да стигнем до ефикасни резултати ”, съобщи още претендентът за министър- ръководител Мария Габриел.


От своя страна Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи, че на България й отива да има жена министър-председател. " Ние в Движение за права и свободи имаме принцип, когато има да се свърши значима и виновна работа, се обръщаме към дамите в Движение за права и свободи ", сподели Цонев.

Надяваме се и пожелаваме мандата, който ще получите да го завършите сполучливо и да приключим работата, която българските жители чакат.

Цонев изясни, че огромна част от целите, които са изложени са цели и на Движение за права и свободи. Той разяснява и предлагането за освобождение на Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт.


" Смятаме, че има насъбрано напрежение в обществото и казусът би трябвало да бъде решен. Приветстваме вашата самодейност и я поддържаме. Движение за права и свободи е единствената партия, която преди година и 3-4 месеца внесохме план за промени в конституцията, които предвиждаха доста дълбоки промени. Още тогава казахме, че това е основа за диалози с другите политически сили, имахме обаче огорчението от тези, които приказват за правосъдна промяна да не му бъде обърнато внимание, само че ето, че времето изведе този наш ход на напред във времето. Имате нашата цялостна поддръжка по тази тематика ", добави той.

Цонев акцентира, че Габриел е доста опитна и считат, че ще съумеят да наваксат забавянията. „ И във връзка с разликите за Движение за права и свободи това е философия, върху която е построена цялата ни политика и целият ни идеологически облик. Различията за нас са благосъстояние и считаме, че и тук ще намерим общ език. Детайлите следва да бъдат конкретизирани ", безапелационен е той. Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи още веднъж подсети, че най-голямата отговорност сега е на ГЕРБ-СДС като първа политическа мощ и ги поздрави за виновния метод за избор на Габриел за министър председател. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР