Кандидатът за председател на Камарата на представителите в Конгреса на

...
Кандидатът за председател на Камарата на представителите в Конгреса на
Коментари Харесай

Тръмпистът Джим Джордан обеща да блокира гласуването на военната помощ за Украйна

Кандидатът за ръководител на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Джим Джордан съобщи, че в случай че бъде определен, няма да допусне гласоподаване по въпроса за общо даване на военна помощ за Украйна и Израел.

Изданието Axios написа, че доста републиканци упорстват Съединени американски щати да прекратят финансирането за Украйна, само че в случай че се допусне такова гласоподаване, помощта може да бъде призната с помощта на демократите.

По-късно представител на Джордан опроверга новината, че претендентът за ръководител е дал сходно заричане – съгласно него ставало дума за търсене на верен метод, а не за съответни обещания.

В понеделник Джордан обществено убеди няколко републиканци да поддържат кандидатурата му – измежду тях е ръководителят на комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите Майк Роджърс.

Номинирането на Джордан за председателския пост беше подкрепено от голямо болшинство от републиканците. Той получи и поддръжката на Донлад Тръмп, който е известан съперник на помощта за Украйна и рупор на разказа на Путин, че с цел да завърши войната, не би трябвало да се дава военна помощ на Киев и че възможна договорка за мир би трябвало да включва подчинение на украински територии на Русия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР