Кандидатът за общински съветник от ВМРО Карлос Контрера настоява общината

...
Кандидатът за общински съветник от ВМРО Карлос Контрера настоява общината
Коментари Харесай

КАРЛОС КОНТРЕРА, ВМРО: ЗА НАС ВИТОША Е КАУЗА


Кандидатът за общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера упорства общината да обезпечи естествен достъп на столичани до Витоша, като за това е извънредно време да се положат старания.
„ Планината е затворена! Достъпът до нея е извънредно сложен. Ако не разполагате с персонален автомобил или не съумеете да се качите на един от дребното рейсове – действително не може да стигнете до Витоша, в случай че не сте добре квалифициран екскурзиант. За мен и Вътрешна македонска революционна организация е значимо да се възвърне Княжевският въжен превоз, който е погубен – всички опити той да бъде възобновен срещат отпор от така наречен “зелени” организации, които блокират процеса, сподели той пред национална телевизия “България 24”.
“За четири години се пробвах да убедя и кметът, и сътрудниците съветници от ГЕРБ, че би трябвало да желаяме публично преразглеждане и актуализиране на проекта за Витоша, с цел да възстановим лифтовете. Княжеският въжен превоз може да бъде възобновен, а на по-късен стадий и продължен. Ако при тези примитивни условия има към 8000-9000 хиляди деца, които се учат да карат ски, умерено броят им може да стигне до 18-19 хиляди деца. Фактът, че има хора, които са срещу въжените линии по “екологични причини”, само че позволяват и не им пречи до планината да се качват хиляди тракащи дизелови мотори, е неуместен. За нас Витоша е идея. Планината би трябвало да бъде върната на столичани, тъй като сега тя им е отнета “, разяснява Контрера.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР