Кандидатът за нов президент на Българската федерация по волейбол -

...
Кандидатът за нов президент на Българската федерация по волейбол -
Коментари Харесай

Любо Ганев: Данчо Лазаров ще опита да повдигне Деко Григоров или Боре Кьосев

Кандидатът за нов президент на Българската федерация по волейбол - Любо Ганев, разкри, че в Устава на централата има точка, която може да направи инж. Данчо Лазаров почетен ръководител. Тази позиция носи огромен брой пълномощия, съвсем равни на тези на президента, каквато служба извършва той от 2002 година
 Издигнаха публично Любо Ганев за президент на волейбола (видео)

Ганев, който е повдигнат като претендент от предприемчив комитет, в който членуват огромна част от клубовете във волейболния хайлайф, гостува в предаването " Тази заран " на bTV .
 Пресконференция за издигането на президент на българския волейбол @@@
" Имах опция да поработя 2017-2018 година доста интензивно, бях изпълнителен шеф на организационния комитет на международното. Има някои неща, които единствено президентът ги знае, единствено той ги взема решение. Мисля, че по този начин е и в другите федерации. Във Футболния съюз хората извън желаят смяна, до момента в който във волейбола самите клубове желаят смяна. Те обявиха, че желаят изборно заседание на 16 януари за избор на нов президент, нови членове на Управителния съвет. Нямам никакви проблеми с Данчо Лазаров. Преди 10 дни организирахме диалог, тогава нямах концепция, че ще се кандидатирам. Казах му, че той постоянно е знаел какво мисля аз, че може да се направи добре за българския волейбол. В последна сметка за какво да се конфронтираме. Даже не мисля, че той ще излезе с кандидатура, а по-скоро ще направи опит да се отдръпна. Има точка в устава за почетен ръководител на Управителния съвет, която дава големи пълномощия, на процедура имаш втори президент във федерацията. Познавайки го, нямам доверие да се кандидатира и 1:1 да приказваме. Ще опита да повдигне някои от неговите хора сега - Деко Григоров, Боре Кьосев, някой от Управителния съвет, които не са минали на страната на опозицията. Аз нямам проблеми с него ", съобщи Ганев.  Любо Ганев: Изготвихме стратегия, която да направи родния волейбол по-успешен (видео)
На формалната конференция на Инициативния комитет за промени в българския волейбол преди няколко дни обаче всички присъстващи изрично се оповестиха срещу опцията на Данчо Лазаров да бъде разгласен за почетен президент на БФ Волейбол.  Любо Ганев: По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай!
 Гала на европейския волейбол @@@
" Клубовете желаят да има промени и в тази част. Няма нищо общо да има почетен ръководител, само че той да не бъде със същите пълномощия като ръководителя. Да може да бъде канен на всички мероприятия, само че да не може да подписва документи. За в този момент това не го обмисляме. Нека да стигнем до този проблем. В момента се мъчим да имаме задоволително членове на Управителния съвет на 20 декември, а по-късно би трябвало да се насочи ново изборно заседание на 16 януари ", добави той.
 БФ остави Пранди да води националният тим по волейбол @@@

Според някогашния национал, тази промяна отпред на волейболната федерация не е планувана, а времето за смяна е пристигнало, защото управлението не извършва съответно отговорностите си.

" Не беше планувана промяна. Щом толкоз клубове се сплотиха зад идеята да има смяна. В последната година много неща съумяха да катализират този развой и решението да има изключително заседание, на което аз намерено заявих, че е направено, с цел да бъда изваден от Управителния съвет, катализира процеса, тъй като хората споделиха, че не желаят всичко да става с еднолични решения, да има Управителен съвет, само че той единствено проформа да гласоподава това, което към този момент е авансово решено. Или вършим нещо, когато към този момент е станало и се опитваме да замажем ситуацията, или гласуваме нещо, което няма никакъв смисъл. Федерацията е съдружие на клубове и щом те по този начин са решили, значи имат нещо поради ", безапелационен е Ганев.

" Точно за това излязох с нова стратегия, която обсъдихме, разработихме и допълнихме с членовете на инициативния комитет, тъй че да дава отговор на актуалните условия на волейбола за развиване. Да, бил съм " дясна ръка ", имах компетенции по време на международното състезание и съм там да оказвам помощ. От година и 2 месеца безусловно никаква работа не правя. От 2012 година не сме имали изборно заседание. Тогава някои членове на УС си подадохме оставките, някои от нас бяха определени още веднъж, само че претендент за президент е бил единствено един. Едното от настояванията на този предприемчив комитет е да има не повече от два поредни мандата всеки началник на федерацията. Няма по какъв начин да отречем - доста позитивни неща са станали, когато Данчо Лазаров беше президент. В момента се усеща, че управлението не е по този начин съответно и за това се желае смяна. ", сподели още той.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР