Кандидатът за кмет от МК България на регионите Искрен Веселин

...
Кандидатът за кмет от МК България на регионите Искрен Веселин
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Водещ фактор за развитието на Русе е икономиката

Кандидатът за кмет от МК „ България на районите ” Искрен Веселин организира работна среща с представители на дребния и междинен бизнес в Русе. Той изрази убеденост, че страните с стопанска система, която генерира висок витален стандарт, разчитат на развиването на дребни и междинни предприятия, коитосъставляват 98% от бизнеса в Европейския съюз и генерират 67 % от работните места. Те са главен мотор за стопански напредък, нововъведения, претовареност и обществена интеграция.

Веселинов разяснява, че дребният бизнес у нас е подложен на голям брой тежки процедури и затруднено администриране. „ На процедура разпоредбите, които важат за огромните компании, важат и за дребните, и всичките ни опити да облекчим този административен произвол, който е нетърпим за дребния бизнес,до момента е удрял на камък. Общината има доста по-ограничени благоприятни условия да подкрепя този бранш, само че в същото време тя има и контролни функционалности, както и благоприятни условия посредством избрани политики да подтиква или не дребните и междинни предприятия ”,изтъкна претендентът.

„ В нашата идея за развиване на Русе водещ фактор е стопанската система, съобщи Веселинов. Развитието на града, минава през развиването на стопанската система.Затова за Русе залагаме на курс къмразкриване на нови дребни и междинни предприятияи поддръжка за тяхното развиване. ”

Той съобщи, че планува специфична политика за насърчаване основаването и развиването на дребни и междинни предприятия в региона на високите технологии и нововъведенията.Общината ще поддържа компании, които възнамеряват напредък посредством разрастване на експортния си капацитет и достъп до нови пазари.

За напредъка на града като атрактивно място за вложения и напредък ще спомага и основаването наРусенски софтуерен панаир, също иизгражданетона нови индустриални зонивърху общински терени, които ще бъдат профилирани в региона на високите технологии и екологично чистите производства, и основаване на високотехнологичен парк.

Веселинов увери, че ще бъде обезпечено почтено осъществяване на публичните поръчки и достъп до тях на всеки с нужната подготовка и благоприятни условия. А също съответно административно обслужване и човешко отношение от общинските контролни органи, които следва да подкрепят и поддържат предприемчивите русенци.

В хода на срещата бяха разисквани редица проблеми на дребните и междинни предприятия в Русе, както и опциите на локалната администрация да подкрепя този бранш.

В полемиката взеха присъединяване и Иво Пазарджиев, лидер на листата на МК „ България на районите ”,Галин Григоров, водач на Вътрешна македонска революционна организация в Русе и втори в листата на обединението, както и претендентите за общински съветници Борислав Минев и Стефан Бучаков.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР