Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и Спаси София“

...
Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и Спаси София“
Коментари Харесай

Ваил Терзиев е навит на дебат с Хекимян

Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и „ Спаси София “ Васил Терзиев е подготвен на спор с претендента на ГЕРБ Антон Хекимян.
 
„ Готови сме за диспути, подготвени сме за конфликта “, уточни Терзиев е изявление за БГНЕС. 

„ Очакванията след 17 години ръководство на ГЕРБ ще са големи, по тази причина се готвим доста бързо, с цел да може да се ориентираме и да не се лутаме в общината. Това е огромно предизвикателство “, сподели той.

Терзиев ще показа програмата си при започване на октомври, стана ясно от думите му.

Той разказа и основните моменти от тази стратегия:

„ Едно от главните ни обещания е парите да отиват при районните кметове, да подобрим контролните принадлежности, които те имат, с цел да правят най-правилното за жителите “.

„ Необходим е по-ясен развой при вземането на решения по плановете, идващи от районните кметове. Трябва да избегнем фаворитизирането на избрани региони за сметка на други и да увеличим това, което те биха получили, защото сега то е неуместно ниско “, счита той.

„ В момента средствата, с които районните кметове разполагат са към 300-400 хиляди лв. за настоящи поправки, 10 хиляди за просвета, 50-60 хиляди лв. за поддръжка на детски площадки. Това няма по какъв начин да сработи “, сподели още Терзиев.

Кандидатът за кмет предлага и реформа - Столичният инспекторат да стане подопечен на районните кметове. Според него по този начин последователно ще се премине към модел, в който райнните кметове са по-овластени и по-близо до проблемите на жителите.

Терзиев счита да работи и по инфраструктурни планове. „ Околовръстният път да бъде приключен. Свързването на Северната дъга и околовръстното с „ Обеля “ и „ Люлин “. Булевард „ Копенхаген “, ул. „ Филип Кутев “, уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР