Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян се

...
Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян се
Коментари Харесай

Антон Хекимян се похвали с подкрепата на Манфред Вебер за кандидатурата му в София

Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян се похвали в обществените мрежи, че е получил поддръжката на ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) – Манфред Вебер.

Във видео под формата на послание, Вебер изяснява, че локалните избори са извънредно значими за ЕНП, тъй като „ кметовете са покрай хората “.

ЕНП е европейското обединяване на дясноцентристките обединения в Европа. ГЕРБ и „ Демократична България “ са част от групата на ЕНП в Европейския парламент.

Лидерът на ЕНП е известен с неотменната си поддръжка и най-хубав политически другар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Самият Вебер обаче аргументи съществени главоболия на партията, която оглавява, откакто при започване на годината стана ясно, че е получавал двойна заплата – едно заплащане като евродепутат и второ заплащане като ръководител на ЕНП - нещо, което никой от предшествениците му не е правил.

Немското издание „ Шпигел “ тогава заяви, че Манфред Вебер е имал приходи по две посоки - като ръководител на ЕНП и като като член на Европейския парламент. Така всеки месец Вебер е получавал най-малко 25 000 евро на месец.

Тогава изданието уточни, че нито ръководителят на Християнсоциалния съюз Маркус Зьодер, нито водачът на Християндемократите Фридрих Мерц, които са част от ЕНП, не получават спомагателна заплата за това, че управляват партия.

Вебер е отпред на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент от 2014 година, а от 2022 година е и ръководител на Европейската национална партия, откакто Доналд Туск се оттгели, поради задължения в политиката на Полша като водач на главната опозиционна партия в страната - демократичната „ Гражданска платформа “.

Самият Туск е получавал единствено една заплата, а
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР