Кандидатът за кмет на община Благоевград на коалиция –

...
Кандидатът за кмет на община Благоевград на коалиция  –
Коментари Харесай

Коалиция ПП – ДБ представи официално кандидата си за кмет на община Благоевград

Кандидатът за кмет на община Благоевград на коалиция „ – “ (ПП-ДБ) Методи Байкушев, бе показан публично довечера в зала „ Яворов “. Пред събралите се симпатизанти Байкушев показа главните цели, върху които е построена програмата му, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вярвам, че Благоевград може да бъде градът, с който се хвалим и който обичаме, сподели Байкуев. По думите му за избора за живеене в даден град значение имат четири неща: има ли работа, която да обезпечава почтено заплащане, дали има къде да учат децата, къде да се лекуват жителите на града и каква в средата – духовна и материална. Именно върху тези четири неща планува да работи претендентът на коалиция ПП-ДБ.

Една от задачите е привличане на вложители, което Байкушев вижда посредством работа с добър екип, който да показа общината като добър сътрудник и хазаин. Акцент в програмата е и възстановяване положението на Многопрофилната болница за интензивно лекуване – Благоевград, която е държавно лечебно заведение, само че общината има дял в него, сподели претендентът на ПП-ДБ.



Според Байкушев общинската администрация и управление могат да имат отношение към образованието. Това включва обезпечаване на опция за увеличено образование по непознати езици в професионалните гимназии както и обезпечаване на повече психолози в образователните заведения. „ Образованието е безспорен приоритет за идващия мандат “, сподели Методи Байкушев.

Във връзка със средата в града претендентът на ПП-ДБ сподели, че ще се обезпечи по-голямо финансиране за културните институции в града, обвързвано с положителни планове и резултати. За материалната среда е значимо да има два мощни екипа: за сполучливи планове и за кандидатстване по европейски стратегии. Селата ще получат личен бюджет, сподели още Байкушев.

Сред тематиките, които той засегна, бе натовареността на придвижването в града, неналичието на паркоместа, проблемите с бездомните кучета.

Тази вечер в зала „ Яворов “ бяха показани и претендентите за общински съветници в листата на обединението. Сред тях са лекари, академични преподаватели, учители, бизнесмени и други Листата към момента не е подредена, а претендентите за общински съветници на ПП-ДБ в Благоевград бяха показани по азбучен ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР