Кандидатът на управляващия Кипър Демократичен сбор“ (ДИСИ) Анита Димитриу стана

...
Кандидатът на управляващия Кипър Демократичен сбор“ (ДИСИ) Анита Димитриу стана
Коментари Харесай

Анита Димитриу е новият председател на кипърския парламент

Кандидатът на ръководещия Кипър „ Демократичен общ брой “ (ДИСИ) Анита Димитриу стана новият ръководител на Народното събрание на Кипър.
35-годишната Димитриу, която показва провинция Ларнака, стана първата в историята жена, съумяла да се издигне на този пост. Председателят на Народното събрание е втората подред служба в страната след президента.
 Кипър без комендантски час, отваря нощните клубове Кипър без комендантски час, отваря нощните клубове
Кипърското държавно управление предприе ново облекчение на рестрикциите поради пандемията от КОВИД-19 от на следващия ден, съобщи Кипърската информацион...
Димитриу удържа победа при втория стадий от гласуването, когато получи 25 гласа от 56-местния парламент. Според настоящите правила, освен това гласоподаване беше задоволително да събере 22 гласа.
„ Обещавам, че ще работим дружно за решаването на дилемите, които стоят пред нас “, сподели Димитриу в обръщението си към депутатите незабавно след своето избиране.
Според анализатори, успеха на Димитриу е на страната Никос Анастасиадис, който дълги години бе водач на ДИСИ и бе определен за държавен глава точно като претендент на тази партия.
Анита Димитриу е родена през 1985 година
 Кипър с най-чисти води за плуване в Европейския съюз Кипър с най-чисти води за плуване в Европейския съюз
Туризмът в Кипър получи сериозен подтик във вторник, откакто европейският контролен орган по околната среда класира страната на първо...
Учи политически и обществени науки в Кипърския университет и приключва следдипломна подготовка по интернационалните и европейски проучвания в университета в Кент, Англия.
Член е на Народното събрание от юни 2916 година
Била е заместник-председател на парламентарната комисия по правата на индивида и равните благоприятни условия сред мъжете и дамите и парламентарната комисия по обучение и просвета.
От февруари 2020 година е заместник-председател на ДИСИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР