Кандидатът на консервативната опозиционна партия Силата на народа Юн Сук-йол

...
Кандидатът на консервативната опозиционна партия Силата на народа Юн Сук-йол
Коментари Харесай

Консерваторът Юн Сук-йол спечели президентските избори в Южна Корея

Кандидатът на консервативната опозиционна партия " Силата на народа " Юн Сук-йол завоюва оспорваните президентски избори в Южна Корея, съобщи Ройтерс.

Неговата победа бележи замайващ поврат за консервативния блок в страната, който се прегрупира след предварителните избори 2017 година след импийчмънта и свалянето на тогавашния президент Пак Кън Хе.

Юн, който е някогашен основен прокурор на страната, закупи известност с следствията си против висши президентски сътрудници, откакто бе назначен на поста от досегашния държавен глава Мун Дже-ин. С времето обаче връзките сред Юн и демократичната администрация на Мун Дже-ин се лвошиха.

Юн даде обещание да отстрани корупцията, да насърчи справедливостта и да сътвори по-равностойни стопански условия, като в същото време търси преразглеждане на връзките с Китай и по-твърда позиция към изолираната Северна Корея, която направи рекорден брой ракетни проби през последните месеци.

Той е изправен пред предизвикването да сплоти 52-милионна страна, раздрана от разделения по пол и генерации, растящо неравноправие и растящи цени на жилищата

„ Цените на недвижимите парцели, жилищната политика, работните места и данъчните политики ще са отпред на вътрешния му дневен ред “, сподели Дуйон Ким, основан в Сеул специалист от Центъра за нова американска сигурност.

Юн ще би трябвало да възвърне публичното доверие в институциите на Корея и евентуално ще извърши огромно „ разчистване на къщата “, като извърши обещанието от акцията си да проверява администрацията на Мун за корупция, добави тя.

Официалните резултати демонстрират, че 61-годишният Юн е победил претендент на ръководещата Демократична партия И Дже-мьон, с цел да наследи Мун, чийто единствен петгодишен мандат изтича през май.

Макар че акцията му беше белязана от гафове и несъгласия, конкуренцията се трансформира в референдум за икономическите политики на Мун от тези за работните места, до тези за жилищата и неравенството в благосъстоянието.

Основният показател на фондовата борса в Сеул KOSPI увеличи с повече от 2% на фона на упованията, че Юн ще форсира дерегулацията на финансовите пазари в Южна Корея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР