Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел се срещна с

...
Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел се срещна с
Коментари Харесай

Карадайъ: Представените приоритети от Мария Габриел се припокриват с тези на ДПС

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел се срещна с представители на Движение за права и свободи преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление. В диалозите участваха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Мария Габриел предложи да помислят за експертно държавно управление с ясно обрисуван мандат, в което има освен общи цели, а и ограничения. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ уточни, че показаните цели от Мария Габриел се припокриват с тези на Движение за права и свободи. Той сподели, че държавно управление с явен мандат за Движение за права и свободи значи ясно поети задължения, които да се следват във времето, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ние от Движение за права и свободи имаме самочувствието, че имаме специалисти в съвсем всички сфери на обществено-политическия живот, съобщи Карадайъ във връзка с експертността. Очакваме през днешния ден да вземете мандата, без да предпоставяме, да вървим малко по малко към превъзмогване на политическата рецесия, с цел да можем да решаваме проблемите на хората, добави той.

Въпросът за оставка на основния прокурор е персонален избор, съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Движение за права и свободи. Когато Движение за права и свободи приказва за промени в правосъдната система, когато има политически оценки към други самостоятелен органи, управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от Конституцията, нашата позиция постоянно е била кардинална и постоянно сме се опитвали да подредим тематиката според Конституцията, добави Карадайъ.

Има си способени органи, има разделяне на управляващите, всеки способен орган да си вземе съответните решения, да си носи отговорността, включително и Народното събрание като висшия законодателен орган в страната, да сътвори нужните закони, сподели политикът. По думите му има опит за персонализиране на тези кардинални позиции на Движение за права и свободи. Явно някой от персоните пък са ги възприели не като кардинални позиции в отбрана на държавността, а персонално, добави Карадайъ. И акцентира, че не става въпрос за лични оценки.

В съответния случай с Иван Гешев казахме, че има способени органи и поддържаме концепцията за внасяне пред способените органи, само че ние не сме този орган, който ще се произнася, изясни ръководителят на Движение за права и свободи. По думите му обаче Народното събрание е органът, който би трябвало да направи правосъдната промяна, включително и с промени в Конституцията.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР