Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел и председателят на

...
Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел и председателят на
Коментари Харесай

ГЕРБ се срещна с ДПС. Карадайъ представи формула за кабинета: Брюкселски, с хора, които познават ЕС

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещат през днешния ден с управленията на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Първата намира се организира с Българска социалистическа партия. Втората среща е с представителите на Движение за права и свободи.
След преамбюла на Мария Габриел водачът на Движение за права и свободи устафа Карадайъ съобщи, че всеки би трябвало да си дава сметка за политическото си държание, а с цел да се седне на масата за разговор, би трябвало да има разсъдък и отговорност.
„ От към 60 милиарда лв., заделени в Брюксел за България в средата на 2023 година нито една стотинка не е отишла по направление. Причината е закъснение на стратегическите документи “, съобщи той.
„ Идеята за експертно държавно управление с обрисуван мандат като времеви рамки да. Правителството би трябвало от време на време да получава своите оценки. А „ явен мандат “ за нас значи ясно поети задължения във времето. Доколкото до експертността, бих могъл да кажа, че ние от Движение за права и свободи имаме самочувствието, че имаме специалисти в съвсем всички сфери на обществено-политическия живот, нескромно казано. Така че в случай че стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавно управление, ние ще вземем своето отговорно държание с разсъдък да решим и този проблем “, посочи Карадайъ.
Той добави, че министрите, изключително в министерствата, в които са вложенията, „ би трябвало да познават Брюксел добре “, „ с цел да може да се отпуши час по-скоро този развой с европейските вложения “.
Мустафа Карадайъ съобщи още, че „ профилът на кабинета би трябвало да наподобява европейски, по Брюкселски “.
Карадайъ изброи значимите цели – прекъсване на прогресивното обедняване, дейно и целеустремено потребление на целия запас от Европейски Съюз, ефикасна поддръжка за уязвимите групи, налично опазване на здравето, качествено обучение, предвидима среда за развиване на бизнеса. Според Карадайъ е значимо да се реализира единодушие за целите и на тяхна база да се търси излаз от политическата рецесия.
Мария Габриел му благодари и означи, че е изцяло съгласна „ основната дума „ разговор “ да бъде изпълнена със наличие “. „ Нашето наличие на тази основна думичка е „ отговорност “. Изключително съм ви признателна и за начертаните общи цели “, съобщи тя.
Габриел се съгласи, че фактически има двегодишно забавяне по основни стратегии, да вземем за пример тази за земеделието. Тя благодари и за контури експертен формат на бъдещия кабинет.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР