Кандидат-студентите в Университета по хранителни технологии в Пловдив за академичната

...
Кандидат-студентите в Университета по хранителни технологии в Пловдив за академичната
Коментари Харесай

УХТ в Пловдив с нови атрактивни възможности за прием на кандидат-студенти

Кандидат-студентите в Университета по хранителни технологии в Пловдив за академичната 2024/2025 година ще бъдат одобрявани след сполучливо издържани изпити по биология и непознат език (английски, немски, френски или руски).
 
Те се вкарват пилотно и ще се провеждат дружно с към този момент одобрените форми по Химия и запазване на околната среда и по Математика, уточни зам.-ректорът по образователна активност и научен състав проф. Георги Костов.
 
По негово предложение Академичният съвет утвърди спомагателните благоприятни условия за кандидатстване във висшето учебно заведение. Изпитите са под формата на проби, които ще се организират на място в университета или посредством съвременни цифровизирани системи.
 
Нов детайл е провеждането и на профилиращи изпити, от които могат да се възползват учениците от учебните заведения сътрудници на университета. Желанието на новия ректорски екип е да даде по-големи шансове на младежите, които желаят да продължат образованието си в УХТ, съобщи професорът.
 
В рамките на кандидатстудентската акция университетът взаимно с професионалните гимназии годишно организира Национален конкурс " Млади откриватели " и тематични надпревари, позволяващи кандидатстване и класиране в мечтани специалности.
 
През тази година то се провежда за 3-ти следващ път. Вече са декларирали присъединяване си 70 тима от 25 гимназии в цялата страна – професионални, езикови, математически, съобщи доцент Десислава Вангелова, функционален декан. Учениците са от 10, 11 и 12 клас, по изключение е позволен и един девети клас.
 
Те приготвят разработки в 4 посоки – Икономика и предприемачество, Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство, Храни и питиета, Мехатронни системи.
 
Финалът ще е на 26 април 2024 година и съответствува с Деня на отворените порти в УХТ. Интересът на бизнеса към надпреварата продължава да нараства, представители на компании и на браншови организации ще участват и ще връчат премиите на най-добре представилите се участници.
 
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР