Кандидат купувачът на софийския мол Парадайз център (Paradise Center) поиска

...
Кандидат купувачът на софийския мол Парадайз център (Paradise Center) поиска
Коментари Харесай

Купувачът на софийския мол "Парадайз център" поиска разрешение от КЗК

Кандидат купувачът на софийския мол " Парадайз център " (Paradise Center) изиска позволение за договорката от Комисията за защита на конкуренцията.

Компанията " НЕПИ Проджект ту " ЕООД е уведомила регулатора за желанието си да реализира централизация като поеме едноличен надзор върху настоящия притежател на мола - сдружението " Булфелд ".

Това е втората имотна договорка на южноафриканският фонд NEPI Rockcastle на софийския пазар на търговски площи. През август посредством особено основаното за задачата сдружение " НЕПИ Проджект уан " той закупи мол " Сердика " дружно с офис постройката за 207 млн. евро. Месец по-късно посредством " НЕПИ Проджект ту " разгласи и договорката за " Парадайз център " за сумата 252.9 млн. евро.

Контролът върху " НЕПИ Проджект Ту " и " НЕПИ Проджект Уан " се реализира от едни и същи лица. Според претендент купувача договорката не би могла да докара до определяне или усилване на господстващо състояние на съответния обиден продуктово-географски пазар.

Искането е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. Комисията припомня, че
всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение за договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на пазара в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР