Канадският певец, текстописец и твърец, който изгради кариерата си под

...
Канадският певец, текстописец и твърец, който изгради кариерата си под
Коментари Харесай

The Weeknd се отказа от псевдонима си

Канадският артист, текстописец и твърец, който построи кариерата си под театралното име " Уикенд " (The Weeknd), реши да върне рожденото си име в обществените медии: Абел Тесфайе. Певецът, най-известен в последно време с шлагери като Blinding Lights, попита почитателите си още през април дали би трябвало да работи под името на родителите си.

" Какво ще кажете да ви назовават " Абел, публично прочут като The Weeknd? ", попита той почитателите си в туит, който събра над 100 000 лайкове.

Промяната на името пристигна, откакто той пред W Magazine, че желае да " убие The Weeknd ". " Сега преминавам през катарзис - сподели той. Постепенно се приближавам до мястото и времето, когато съм подготвен да затворя главата със заглавие The Weeknd. "

Преди това създателят сподели, че е измислил това име, откакто е напуснал учебно заведение и отпътувал за един уикенд, с цел да не се завърне в никакъв случай вкъщи.

В изявление за W Magazine той сподели, че " като The Weeknd споделих всичко, което мога да кажа ", добавяйки, че идващият му албум евентуално ще бъде последният под това име.

Роден в Торонто на родители имигранти от Етиопия, Тесфайе стана прочут, откакто качи първите си песни в YouTube през 2010 година След това канадският рапър Drake разгласява тези ранни записи в персоналния си блог, давайки опция на сънародника си да издаде микстейп от девет песни House of Balloons, който той даде за гратис евакуиране, напомня Би Би Си.

По време на музикалната си кариера изпълнителят е получил четири награди " Грами ", издал е повече от 45 платинени сингъла и албума и е счупил доста музикални върхове.

През март 2023 година Книгата на върховете на Гинес го разгласи за най-популярния реализатор в света заради месечния брой слушатели в Spotify. Към март 2023 година 33-годишният реализатор е имал 111.4 милиона месечни слушатели в Spotify. Той стана първият създател, достигнал 100 милиона месечни слушатели в това приложение за стрийминг.

" The Weeknd към този момент има съвсем 30 милиона месечни слушатели повече от втората Майли Сайръс (82.4 милиона) ", разгласи Spotify в прессъобщение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР