Канадският милиардер Майкъл Андлауер постигна споразумение за придобиване на акциите

...
Канадският милиардер Майкъл Андлауер постигна споразумение за придобиване на акциите
Коментари Харесай

Продадоха клуб от НХЛ за близо милиард долара

Канадският милиардер Майкъл Андлауер реализира съглашение за придобиване на акциите на клуба от Националната хокейна лига Отава Сенатърс, предадоха медиите в страната.

57-годишният предприемач от Торонто ще заплати съвсем 1 милиард $, с цел да стане притежател на клуба, който е един от дребното в НХЛ, който не е печелил в никакъв случай купа " Стенли ". За да бъде финализирана, договорката би трябвало да бъде утвърдена от притежателите на останалите 31 клуба в лигата. Това обаче се чака да бъде официална процедура, защото Андлауер е добре прочут на останалите мажоритарни притежатели. Той е миноритарен притежател на Монреал Канейдиънс, където има дял от 10 %, който обаче ще би трябвало да продаде. Освен това той държи и собствеността на тима на Брантфорд Булдогс от Хокейната лига на Онтарио.

Едно от главните условия, които НХЛ имаше към претендентите за нов притежател на Сенатърс, бе тимът да остане в Отава и да не бъде локален в различен, по-голям пазар. Според вестник " Отава Сън " това е била повода за отдръпването на предприемача от Торонто Стийв Апостолопулос, до момента в който продуцентът от Лос Анджелис Нико Спаркс не е съумял да откри нужните средства.

Предишният притежател на Отава Сенатърс бе Юджийн Мелник, който избави клуба от банкрут през 2003 година. Мелник обаче умря през март 2022 година, като по този начин клубът остана в ръцете на дъщерите му Анна и Оливия, които към оня миг към момента учеха в университет и нямаха опция да поемат ръководството и издръжката на франчайза./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР