Канадската компания „Дънди Прешъс Металс”, вдигна заплатите в Източните Родопи

...
Канадската компания „Дънди Прешъс Металс”, вдигна заплатите в Източните Родопи
Коментари Харесай

Заплата от 2200 лв. в Източните Родопи

Канадската компания „ Дънди Прешъс Металс”, подвигна заплатите в Източните Родопи до равнища близки и даже над тези, които са в София. „ 2200 лева е междинната заплата на оперативния личен състав, която сдружението дава на чиновниците си в Челопеч. Искам да бъдем правилни към останалите работодатели тук и към този момент няма да разясняваме заплатите в Крумовград, само че те ще порастват прогресивно още през първата година. Под 1% отчитаме овакантяване на чиновници. По време на огромния взрив на строителството имахме трима, които напуснаха, само че единствено след три месеца още веднъж се върнаха на работа”, съобщи изпълнителният шеф на компанията, която ще създава находището на Ада тепе, доктор инж. Илия Гърков, представен от 24rodopi.com.

В Крумовград са наети 60 нови чиновници, като 11 от тях са дами. Средната възраст на инженерно-техническият състав е 34-36 години. 1700 молби за постъпване на работа има единствено от община Крумовград. Общо 220-240 души ще наброява личният състав на рудника, като при започване на 2018 година подборът на чиновници следва да завърши. Близо 80% от служащите ще бъдат от Крумовград.

Същевременно от компанията не престават да влагат в своите бъдещи фрагменти. Два випуска към този момент са приключили образование по „ Основи на механо-поддръжката”, като сега се приготвя и трети.

„ Молби за работа са подали хора с главно, приблизително и висше обучение. Много добре работим с гимназията по превоз в града, където се прави образованието, след което с добитата подготовка, те ще могат да кандидатстват”, сподели Гърков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР