Канадката Бианка Андрееску победи с 6:3, 3:6, 6:2 британката Ема

...
Канадката Бианка Андрееску победи с 6:3, 3:6, 6:2 британката Ема
Коментари Харесай

Бианка Андрееску победи Ема Радукану на старта на турнира в Маями

Канадката Бианка Андрееску победи с 6:3, 3:6, 6:2 британката Ема Радукану в един от най-очакваните мачове от първия кръг на шампионата по тенис за дами в Маями от сериите WТА 1000.

Сблъсъкът сред двете някогашни шампионки от Откритото състезание на Съединени американски щати не разочарова, като Андрееску изкова преимуществото си най-много с помощта на отличния си сервис. Канадката приключи дуела със 7 аса, а също така избави 11 от 12 благоприятни условия за пробив, които се откриха пред Радукану.

Британката, която сега е номер 72 в международната класация, имаше три благоприятни условия за пробив още в първия гейм на третия сет, както и още един късмет за брейк при 4:2 в интерес на Андрееску, само че това бяха единствено част от доста ѝ пропуски, които я лишиха от освен това в мача.

Във втория кръг Андрееску ще играе с гъркинята Мария Сакари.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Напред в шампионата продължава и някогашната финалистка от Откритото състезание на Франция Маркета Вондроушова. Чехкинята нямаше никакви усложнения против германката Татяна Мария и се наложи с 6:4, 6:1 за 67 минути. В идващия кръг тя ще играе с номер 11 в схемата Вероника Кудерметова от Русия.

Изразителни победи реализираха и още две от чешките представителки в шампионата. Каролина Мухова завоюва 11 от първите 12 гейма в мача си с швейцарката Жил Тайхман, с цел да го затвори с 6:0, 6:2 за тъкмо 59 минути на корта. По този метод тя си обезпечи мач с китайката Лин Чжу във втория кръг. Тийнейджърката Линда Носкова пък преодоля италианката Лучия Бронзети след 6:3, 6:4. За място в третия кръг 18-годишната Носкова ще спори със сънародничката си и двукратна победителка в шампионатите от " Големия шлем " Петра Квитова.

Наградният фонд на шампионата в Маями е 8,8 милиона $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР