Канада трябва да построи още 3,5 милиона жилища, за да

...
Канада трябва да построи още 3,5 милиона жилища, за да
Коментари Харесай

Един от най-големите и най-недостъпни имотни пазари в света изпитва глад за 3,5 милиона жилища

Канада би трябвало да построи още 3,5 милиона жилища, с цел да върне своя в строя жилищен пазар, който се слави с това, че е един от най-недостъпните в света, в сходство с локалните приходи, съгласно националната жилищна организация на страната.

Страната би трябвало да удвои настоящия си ритъм на строителство на жилища, с цел да компенсира несъответствието на търсенето и предлагането, който царува през последните години на жилищния пазар. Това съобщи Канадската ипотечна и жилищна кооперация в свое изследване, представено от Bloomberg.

От спомагателни жилища се нуждаят пазарите в Онтарио и Британска Колумбия. Така каузи от прихода, който ще отива за жилища, ще стане 40%, вместо сегашните 60%, съгласно организацията.
 Америка не може да построи задоволително жилища
Америка не може да построи задоволително жилища

Бумът в жилищното строителство, който пристигна на фона на ниските лихвени проценти, стартира да понижава

" Значителна част от приходите на наемателите и новите купувачи на жилища отиват точно за дома, тъй като жилищните разноски се повишиха доста през последното десетилетие ", споделят от държавната институция. Според Корпорацията само увеличеното предложение на жилища ще помогне да се реализиране досегаемост.

Министър-председателят Джъстин Трюдо разгласи, че решаването на въпроса с възходящите жилищни разноски в Канада е главен приоритет. Той заприказва за проект за удвояване на темповете на строителство на нови жилища. Според разбор на Bloomberg Economics цените на жилищата в цялата страна са се покачили с над 50% за две години. Това изпреварва доста локалните приходи.
 Канада не разрешава на чужденци покупка на жилища на територията си за 2 години
Забрана за покупка на жилища от чужденци бе наложена на един от най-скъпите жилищни пазари в света

В опит да се охлади пазара

Въпреки че цените започнаха да падат леко, достъпността към момента се утежнява, поради повишаването на лихви по ипотечните заеми, което понижава размера на заемите, които бъдещите купувачи могат да получат.

Строителството на жилища към този момент е на исторически мощни равнища и промишлеността се бори с дефицита на материали и работна ръка. Ето за какво някои специалисти сложиха под подозрение реализирането на упоритостите на Трюдо. Съпротивата на локалните управляващи против реформиране на разпоредбите за зониране и разрешаване е друга спънка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР