Канада ще наложи санкции на 129 физически лица и 63

...
Канада ще наложи санкции на 129 физически лица и 63
Коментари Харесай

Канада разшири санкциите и забрани износа на някои химикали за Русия

Канада ще наложи наказания на 129 физически лица и 63 юридически лица от Русия. Ограниченията ще обиден вицепремиери, няколко министри, членове на президентската администрация, както и ФСО, ФСБ, Главното ръководство на Генералния щаб, " Единна Русия ", Държавната дума и Съвета на федерацията. Освен това Канада не разрешава износа за Русия на химикали, нужни за производството на електроника.

Новите наказания и ограничения за поддръжка бяха оповестени от министър-председателя Джъстин Трюдо и канадското външно министерство. Ръководителят на държавното управление съобщи, че общият размер на помощта за Киев надвишава 5 милиарда канадски $ (3,7 милиарда щатски долара). Пресконференцията на Трюдо беше излъчена от телевизионния канал CPAC.
Какви решения взе Канада във връзка годишнината от нашествието на Русия в Украйна:

Изпращане на още четири танка, бронирана машина за възобновяване и 5000 боеприпаса в Украйна;

Предоставяне на друга помощ на стойност 32 млн. $ (7,5 млн. $ за разминиране, 13 млн. $ за старания за отчетност, в това число полово принуждение, 12 млн. $ за противопоставяне на химически, биологични, радиологични и нуклеарни заплахи);

Налагането на наказания против 129 лица, в това число брачната половинка и сина на заместник-председателя на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев - Светлана и Иля, ръководителят на Съвета на шефовете на " Северстал " Алексей Мордашов, брачната половинка му Марина и трите им деца; Въвеждане на наказания против 63 организации и структури, в това число ФСБ, Департамента на Генералния щаб, ФСО, Съвета на федерацията, Държавната дума, " Единна Русия ", Дирекцията за специфични стратегии на президента, " Росфинмониторинг ", Запорожската АЕЦ, " Уралвагонзавод ", Централния аерохидродинамичен институт, " Роснефтегаз ", придвижването " Юнармия ", " Уралвагонзавод ", Специалното конструкторско бюро и " Обединена машиностроителна група " ООД.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР