Канада обяви нови санкции срещу руски официални представители, свързани със

...
Канада обяви нови санкции срещу руски официални представители, свързани със
Коментари Харесай

Канада обяви нови санкции срещу Русия заради смъртта на Навални

Канада разгласи нови наказания против съветски публични представители, свързани със гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални и с " грубите и систематични нарушавания " на правата на индивида от страна на Русия, съобщи Франс прес.

Новата серия канадски наказания са ориентирани против шест високопоставени съветски длъжностни лица и чиновници на прокуратурата, правосъдната система и службите за осъществяване на наказванията. Според изказването на Отава те " са взели участие в нарушаването на човешките права на Навални, в жестокото му наказване и в последна сметка в неговата гибел ".

" Заедно с нашите сътрудници Канада ще продължи да оказва напън върху съветското държавно управление да организира цялостно и транспарантно следствие на гибелта на Навални ", добави външната министърка Мелани Жоли.

След гибелта на Алексей Навални, гневен критик на Владимир Путин, държавното управление на Джъстин Трюдо привика съветския дипломат в Канада, с цел да " изиска цялостно и транспарантно следствие " на гибелта му. Руският опозиционер умря на 16 февруари при неразбираеми условия в арктическа затворническа колония, където излежаваше 19-годишна присъда за " екстремизъм ". Той беше на 47 години.

Семейството му, околните му и доста западни водачи упрекват съветския президент Владимир Путин за гибелта му, която дефинират като " ликвидиране " - обвинявания, които Кремъл изрично отхвърля. Самият съветски държавен глава към момента не е коментирал гибелта на главния си политически конкурент, чието име той в никакъв случай не произнася, отбелязва Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР