Канабисът може и да не е толкова необходим колкото тоалетната

...
Канабисът може и да не е толкова необходим колкото тоалетната
Коментари Харесай

След тоалетната хартия американците разграбват и канабиса

Канабисът може и да не е толкоз нужен колкото тоалетната хартия, само че потребителите на леката дрога се втурнаха да се запасяват поради опасенията за всеобщо затваряне на магазини. Например, на 16 март продажбите на позволената по закон вариация на опиата са скочили със 159% по отношение на същия интервал на 2019-а в Калифорния, със 100% в щата Вашингтон и с 46% в Колорадо. Това са публични данни на компанията, предлагаща услуги за онлайн разбор на бранша за канабис - Headset. Компанията е установила непретенциозно нарастване на броя на купувачите, като главната част от скока е пристигнала от по-едри покупки: потребителите във Вашингтон са похарчили приблизително по 33.70 щ. $ за доставка - с 22% повече в сравнение с през предходната седмица.

Сходна наклонност открива и пазарът на едро Leaflink - 48% нарастване на седмичните продажби, откакто дребните търговци са се втурнали да попълнят наличностите след дейния уикенд. Онлайн директорията Weedmaps пък оповестява за 350% скок на доставките и на изпълнените ордери на 16 март по отношение на предходната седмицата. Интересна специфичност е, че потребителите са проявявали по-голям интерес към храните с марихуана вместо към продуктите за пушене. Вероятното пояснение е, че хората се грижат за положението на дихателната си система, която е уязвима на COVID-19.

Дали краткосрочната наклонност за напредък на търсенето ще прерасне в дълготрайна следва да се види. Някои щати, сред които Ню Йорк, Невада и Сан Франциско, оповестиха, че аптечните пунктове за лечебна марихуана са нужен бизнес и би трябвало да останат отворени даже когато другите магазини са принудени да затворят. Това обаче надали ще се отнася и за обектите за дрогата, оказваща въздействие върху човешката душeвност. Което ще се компенсира частично с директните доставки за клиенти.

Потреблението на канабис евентуално ще продължи да нараства, тъй като хората прекарват повече време по домовете си, счита Бил Кърк - анализатор в компанията за изследвания и търговия MKM Partners. Защото порочният избор на самотния човек е канабисът, а на огромните групи от хора - алкохолът. Което, съгласно Кърк, не може да реши проблемите на някои компании на финансовите пазари, само че пък се връзва отлично със запасите, насъбрани в бранша. На фона на затварящите увеселителни заведения и заведения за хранене и на растящото търсене бездействащите количества на склад стартират да намират притежатели.

Подобно е мнението и на Кристъфър Кейри - анализатор в "Бенк ъф Америка ". Той разяснява, че дрогата е защитна категория, сходна на алкохола и тютюна, за хора, затворени по домовете си. Той предлага на клиентите си да купуват акции на канадската Aphira - една от компаниите с най-хубави позиции да се възползва от тази наклонност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР