Кампанията за парламентарните избори започна официално на 5-ти март. За

...
Кампанията за парламентарните избори започна официално на 5-ти март. За
Коментари Харесай

Повече от 2 млн.лв. похарчиха партиите за медии в първите десет дни от кампанията

Кампанията за парламентарните избори стартира публично на 5-ти март. За място в Народното събрание се борят 22 партии, 8 обединения и един предприемчив комитет в изборен регион Благоевград.
Традиционно средствата за медийно отразяване са най-голямото перо от разноските на политическите субекти по време на предизборни акции. С какъв брой ще се усилят те в изискванията на пандемия и при неналичието на опция за осъществяване на всеобщи мероприятия, ще проследим в актуалната акция. Това демонстрира на блога " Отворен парламент ", публикуван от Института за развиване на обществената среда.
Десет дни след началото на предизборната акция публикуваме първите резултати от мониторинга с новост към 14-и март 2021 година Подписаните все още контракти възлизат на обща стойност от 2 193 858 лева (без ДДС).
Кой похарчи най-вече за реклама до момента?
 Слави Трифонов се отхвърли от полагаемите си пари за медиен пакет Слави Трифонов се отхвърли от полагаемите си пари за медиен пакет
" Имам да ви кажа нещо значимо. Според Изборния кодекс партия „ ИТН “ би трябвало да получи 40 000 лв. от страната, с к...
Морската коалиция сред ВОЛЯ и НФСБ е вложила най-вече средства в медийно отразяване – 694 194 лева Основната част от тях (близо 80%) е разпределена за огромните малките екрани в страната Нова ТВ, БТВ и Българска национална телевизия.
На второ място по направени разноски са ГЕРБ-СДС със 375 184 лева Интересно е, че с цел да доближат до евентуалните си гласоподаватели, от обединението явно залагат на печатни и онлайн медии, за сметка на електронните.
Бившият началник на предизборния щаб в ГЕРБ – Цветан Цветанов , който към този момент е отпред на Републиканци за България, също влага съществено в акцията до момента. Неговата партия е трета с направени разноски в размер на 339 932 лева, като над 60% от тях са за контракти с Нова ТВ и БТВ.
За първите 10 дни от акцията контракти с медиите не са сключили девет от записаните участници. Това са: Политическа партия „ Български народен съюз – НД ”, Политическа партия „ Атака ”, Политическа партия „ Българска прогресивна линия ”, Политическа партия „ Възраждане на отечеството ”, Политическа партия „ Благоденствие-Обединение-Градивност ”, Политическа партия „ Партия на ЗЕЛЕНИТЕ ”, Политическа партия „ Български съюз за директна народна власт (БСДД) ”, Политическа партия „ Пряка народна власт ” и КП „ Граждани от митинга ”.
Въпреки че не са вложили пари за реклама, обединението „ Движение Заедно за смяна ” и Политическа партия „ Общество за нова България ”, са получили безплатно отразяване в ТВ Евроком.
 Какво споделят звездите за номера на партиите - коя ще завоюва? Какво споделят звездите за номера на партиите - коя ще завоюва?
Звездите, огряващи на светлинни години и директно заинтригувани от българските избори, споделят: щом сте цъкнали на сходно заглавие, вие с...
Кои медии притеглят най-вече средства?
Медиите с най-големи доходи за първите 10 дни от акцията са Нова ТВ – 404 456 лева, БТВ – 379 999 лева и ТВ Евроком – 219 899 лева Интересно е, че и Нова ТВ и БТВ са сключили контракти единствено с три обединения – обединението ВОЛЯ и НФСБ, Републиканци за България и Вътрешна македонска революционна организация.
ТВ Евроком пък обичайно притегля средства от медийните пакети, което чакаме да се случи и тази акция.
 Към 14-и март 33 от включените медии са разгласили информация за подписани контракти с участници в изборите. Останалите 7 не са разгласили или нямат подписани такива с политическите субекти. Това са: малките екрани БСТВ и Алфа ТВ, в. Монитор, в. Телеграф, в. Борба, в. Старозагорски вести и уеб сайтът – BGnes.com.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР