Кампанията „Моят град е моята крепост“ трябва да стимулира децата

...
Кампанията „Моят град е моята крепост“ трябва да стимулира децата
Коментари Харесай

ДНСК ще направи нова проверка на преместваемите обекти в к.к. „Слънчев бряг“

Кампанията „ Моят град е моята цитадела “ би трябвало да подтиква децата да останат по родните си места

Вчера разпоредих на Дирекцията за народен строителен надзор да направи нова инспекция на над 100 преместваеми обекта на трите плажа в к.к. „ Слънчев бряг “, заяви през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той добави, че специалистите на дирекцията ще ревизират дали дават отговор на условията за преместваем обект или са градежи по смисъла на Закона за устройство на територията, както се показва в подадения на първи юни сигнал от вицепремиера Валери Симеонов със лист с обекти. Проверката ще продължи до 15 юни.

Регионалният министър уточни, че преместваемите обекти са от компетентността на локалната власт. Те са сложени по съгласувана от Министерството на туризма скица и съгласно наредбите на разпоредба на Община Несебър.

Николай Нанков подсети, че ДНСК е взела участие на благосклонност в предходната инспекция. Докладът от нея ще бъде допълнен с информация за това кои от преместваемите обекти или елементи от тях са от по-висока категория, каквито подозрения има. Ако се откри, че има такива, тогава ДНСК ще бъде способена да вземе отношение, съобщи министърът.

В момента ДНСК не е способена да отстранява преместваеми обекти, в случай че те са сложени в прорез с утвърдената скица или с наредбата на Община Несебър, разяснява още Николай Нанков. Не излизаме от пълномощията си по Закона за устройство на територията и няма ги превишим, безапелационен бе министърът. Група народни представители внесоха промени в него, които плануват на ДНСК да бъдат дадени пълномощия да управлява и отстранява на нелегално сложени преместваеми обекти, подсети той. Даваме мнения по отношение на плажовете в националните курорти. Не бягаме от тази отговорност, само че все още нямаме написана такава, сподели още министър Нанков.

Днес министърът отличи със специфични призове градовете домакини на образователно-патриотичната акция на Министерството на районното развиване и благоустройството „ Моят град е моята цитадела “ по време на церемонията „ Най-добър град за живеене в България за 2018 г “., проведена за 11-та поредна година от Дарик радио. Той връчи премията на кметовете на Шумен, Кюстендил, Габрово, Стара Загора и София, в които към този момент се организираха или предстоят полуфинали и финалът на самодейността.

„ Кампанията на Дарик радио ни учи на дейна гражданска позиция и подтиква градоначалниците, представителите на локалната власт, да работят по-добре. Нашата акция е обвързвана с възпитаване на децата в възприятие на усърдие и любов към родните места. Каква по огромна мотивация за нас политиците е да работим за хора с дейна гражданска позиция и родолюбци “, уточни министър Нанков. Той добави, че в случай че за кметовете главната задача е градовете, за които хората са ги избрали да дават отговор, е да бъдат най-хубавите, то задачата на Министерство на регионалното развитие е да направи не обособен град, а цялата страната най-хубавото място за живеене, с което и българските жителите да се гордеят.

Министърът подсети, че патриотичната акцията е ориентирана към учениците от пети до седми клас, които с изключение на познания в областите география и история, демонстрират познанията и любовта си за родния край. „ Мотивирахме се да проведем тази самодейност, с цел да покажем на нашето подрастващо потомство, че във всеки един наш град и район се случва нещо положително и положително. Ако е вярна поговорката, че „ Камъкът си тежи на мястото “, то това е един от тласъците да работим за нашите деца да останат по родните си места. Това е главната ни цел на акцията “, акцентира министърът на районното развиване и благоустройството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР