Кампанията има за цел да даде достъп на жените с

...
Кампанията има за цел да даде достъп на жените с
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за ендометриоза през март, световен месец за борба със заболяването

Кампанията има за цел да даде достъп на дамите с ендометриоза или подозрения за това заболяване до надеждни експерти, с цел да получат навременна диагноза и съответна помощ. Ранното диагностициране и ефикасното лекуване трагично биха понижили опустошителното влияние на болестта върху репродуктивната система на дамите. 

Ендометриозата визира 1 от 10 дами в репродуктивна възраст, само че към момента е малко позната обществено.

Заболяването постоянно може да бъде неглижирано или сбъркано с други диагнози, може даже да протича безсимптомно, по тази причина в международен проект статистиката споделя, че са нужни сред 6 и 10 години за точна диагноза. Една жена приблизително посещава 8 разнообразни доктори, с цел да получи точна диагноза. Късното слагане на диагноза има директно отношение към по-тежкото протичане на болестта, както и към утежняване на репродуктивните качества при дамите. Между 30% и 50% от дамите, които срещат репродуктивни усложнения, имат ендометриоза. В подтекста на застаряващото население на България, навременната диагностика и лекуване биха трансформирали доста човешки ориси и сбъднали фантазията за дете в доста фамилии.



Пълният лист от медицински заведения, предлагащи безвъзмездни съвещания за ендометриоза ще бъде обявяван поетапно на страницата - https://www.endometriosis.bg/otvoreni-vrati-2023/

Към момента дати за безвъзмездни прегледи има за София, Плевен, Варна и Бургас, като записванията стартират от 1 март 2023 г. 

Друг сериозен акцент в Ендо Март 2023 година, ще бъде пациентската онлайн конференция под надпис “Ендометриоза – невидимата болест ”, която ще бъде предавана онлайн в две следващи недели – на 12 и 19 март 2023 година В конференцията ще вземат присъединяване още веднъж водещи медицински експерти, психолози, пациенти и терапевти, с които ще се разискват тематики като ръководство на болката при ендометриоза, нови лечебни подходи, постоперативна грижа, опазване на фертилитета, хранене и метод на живот, придвижване и др. 
За пета поредна година, фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ инициира безвъзмездни прегледи за ендометриоза в цялата страна през март и април 2023 г. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР