Камионите ще се движат с 20 км/ч от "Дунав мост"

...
Камионите ще се движат с 20 км/ч от "Дунав мост"
Коментари Харесай

Автошествие на превозвачи ще затруднява трафика по булевард България

Камионите ще се движат с 20 км/ч от "Дунав мост " до „ Метро “

Транспортни превозвачи в Русе излизат на митинг на следващия ден от 10 часа. Шофьори и камиони още в 08:30 часа ще стартират да се събират на бул. „ България “ № 310 (база „ ПИМК “).

Шествието ще тръгне към кръговото кръстовище на "Дунав мост ", където за определно време придвижването ще бъде затруднено. Там участниците ще слагат настояванията си към държавното управление. След това ще стартират обиколки до магазин „ Метро “ към изхода на Русе, като скоростта на придвижване на камионите ще е 20 км/ч, изясни Ивайло Куманов, координатор за Русе, представен от.

Разрешението за митинга е до 16-16:30 часа, като за това време се чака да създадат 3-4 обиколки на избрания маршрут.

Превозвачите обясниха, че до този миг не са имали среща с отрасловите министри и нито едно от предложенията им досега не е получило удостоверение от държавното управление. „ Държавата поддържа други бизнеси и с обезщетения, само че за нас няма поддръжка. Ние сме срещу трикратното нарастване на тол таксите и въвеждането им по второкласните пътища. Такова нещо няма в Европа, водачът самичък избира дали да се движи по автомагистрала или по безвъзмезден второразреден път “, разясни Куманов.

Транспортният отрасъл упорства за понижение на акциза на горивата с 50% за интервал от 6 месеца, което ще докара до понижение на цените с към 0,33 лв. на литър за всеки български жител.

Автобусните превозвачи пък упорстват да се изплатят в цялостен размер законово полагащите се дотации за транспортите по градски автобусни линии и линиите в слабонаселените планински и гранични региони, както и обезщетенията, планувани за избрани категории жители, ползващи преференциални цени за своето пътешестване.

Ако до 20 дни не се изпълнят претенции им, на 18 май 2022 година превозвачите ще излязат на общонационален митинг и тогава ще затворят автомагистрали, гранично-пропускателни пунктове и автогари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР