Камионът, в който загинаха 18 мигранти край Локорско е направил

...
Камионът, в който загинаха 18 мигранти край Локорско е направил
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Камионът ковчег от Локорско превозвал десетки мигранти преди трагедията с 18 трупа

Камионът, в който починаха 18 мигранти край Локорско е направил десетки курсове преди този момент без съдбовни произшествия, научи lupa.bg от магистрати, участващи в процеса. 

Заловеният в Гърция Валентин Христов, е взел участие е в пазаруването и ремонта на камиона, както и в доставката на дървения материал за изработването на тайниците.

Майсторите, правили камиона са знаели, че той се преработва за возене на мигранти, те са получили много сериозна сума за свършената работа, като създали тайниците за по-малко от два дни. 

По информация на проверяващите камионът е превозвал групи от по над 30 индивида безусловно всеки ден.



Дълго време водачът на камиона не казвал и на майка си с какво се занимава. „ Боже, Боже, Боже. Къщата ни за ремонт, отиде за повече пари сякаш там, този човек му даваше хубави пари. Какво става - не знам. И камионът, споделя, е на ремонт. Тръгнал сякаш да пътува, отново се развалил ”, вайка се Василка.

Вместо на ремонт обаче, жълтият камион бил прикрит по черния път край село Локорско. За този курс, съгласно проверяващите, шофьорът получил 5200 евро. Най-много пари обаче са платени на мозъка на групата. За всеки незаконен мигрант е взимал сред 500 и 1000 евро. Той е лежал в пандиза за каналджийство. Но даже и от там е управлявал групата.

Според разследващите 18-те афганистанци са починали от задушаване. Те са били натъпкани дружно с още 34 души в тайник в каросерията на камиона.

Групата чужденци влезнала нелегално у нас през ограда с Турция, употребявайки стълба. След няколко дни в гора в региона на Ямбол били натоварени в камиона и тръгнали към сръбската граница. Около " Траянови врата " на автомагистрала " Тракия " мигрантите почнали да тропат, тъй като въздухът в тайника свършвал. Шофьорът обаче спрял чак при Локорско. След като видели умрелите, двамата със спътника му избягали. От автогарата в София взели рейс и се върнали към Бургас.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР