Камерун и Сърбия изиграха най-интригуващия мач от началото на Мондиал

...
Камерун и Сърбия изиграха най-интригуващия мач от началото на Мондиал
Коментари Харесай

Футболният спектакъл между Камерун и Сърбия завърши 3:3

Камерун и Сърбия изиграха най-интригуващия мач от началото на Мондиал 2022 в Катар и приключиха наедно 3:3 в срещата си от група " G " на Световното състезание. Сръбският народен тим в един миг от мача водеше с 3:1, само че африканският им противник съумя да направи малко знамение и да се добере до равенството. 

В шестата минута Душан Тадич центрира с левия крайник към Александър Митрович, който стреля с глава, само че топката мина над вратата.

Пет минути по-късно Митрович получи нова добра опция, откакто финтира бранител и стреля от дребното наказателно поле, само че топката срещна десния непряк дирек.

В 17-ата минута защитата на Камерун не се оправи добре с висока топка и при изчистването тя падна на крайници на Александър Митрович, който стреля от воле, само че не бе прецизен.

Камерун отговори с доста хубав изстрел на Пиер Кунде от воле в 19-ата минута, който бе ослепително отразен от Ваня Милинкович-Савич.

В 29-ата минута при центриране на Пиер Кунде от ъглов удар Николас Н`Кулу смъкна с глава за Жан-Шарл Кастелето, който бе безусловно пропуснат на далечната греда и от близка отдалеченост прати топката в мрежата на Сърбия.

В 43-ата минута Пиер Кунде получи подаване отдясно и навлезе в наказателното поле, след което стреля мощно, само че Милинкович-Савич избави.

Балканците стигнаха до изравнително попадение в първата минута от добавеното време на първата част. Душан Тадич центрира доста добре от директен свободен удар, а Страхиня Павлович засече с глава във вратата за 1:1.

Само две минути по-късно Сърбия стигна до цялостен поврат. Сергей Милинкович-Савич лиши топката от Андре-Франк Замбо Ангиса, пусна към Андрия Живкович, който му я върна, а халфът на Лацио с отдалечен удар даде задатък на своя отбор.

Сърбия провежда изключителна многоходова акция, при която Андрия Живкович откри Александър Митрович на празна врата, а той несмущаван осъществя трети гол за " плавите ".

В 64-ата минута Камерун върна едно от попаденията. Кастелето даде съвършен извеждащ пас за Венсан Абубакар, който по великолепен метод трансферира вратаря за 2:3.

Две минути по-късно шоуто продължи и резултатът бе подравнен. Камерунците хванаха сръбските бранители неподготвени на бърза контраофанзива, Абубакар пусна паралелен пас на голлинията към Ерик Максим Чупо-Мотинг, който на празна врата вкара.В добавеното време Ваня Милинкович-Савич беше обстрелян от директен свободен удар, само че избави решително. Така в групата Бразилия и Швейцария не престават да водят с по 3 точки, а Камерун и Сърбия към този момент са с по една.

Камерун - Сърбия 3:3
1:0 Кастелето 29
1:1 Павлович 45
1:2 Миленкович-Савич 45+3
1:3 Митрович 53
2:3 Абубакар 64
3:3 Чупо-Мотинг 66

Стартови сформира:Камерун: Епаси, Толо, Нкулу, Кастелето, Фай, Кунде, Хонгла, Ангиса, Токо Екамби, Мбеумо, Чупо-МотингСърбия: Милинкович-Савич, Миленкович, Великович, Павлович, Костич, Максимович, Лукич, Живкович, Милинкович-Савич, Тадич, Митрович
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР