Камерун и Египет ще определят втория финалист в 33-то издание

...
Камерун и Египет ще определят втория финалист в 33-то издание
Коментари Харесай

Камерун и Египет спорят за място във финала за Купата на Африка

Камерун и Египет ще дефинират втория финалист в 33-то издание на шампионата за Купата на африканските народи. Срещата сред двата тима е планувана за 3 февруари, четвъртък, от 21:00 часа българско време на стадион „ Олембе “ в камерунската столица Яунде.

Съоръжението ще одобри първия мач след трагичния случай, съпътствал осминафинала сред домакините и Коморските острови, при който осем души починаха, а други 38 пострадаха при смачкване поради затворена врата пред стадиона. Камерун излезе първи от група А на шампионата, откакто записа две победи и тъждество в трите си мача от груповата фаза. Отборът надделя Буркина Фасо и Етиопия, преди да приключи наедно с Кабо Верде в последния си мач. На осминафиналите домакините отстраниха Коморските острови, а в последните осем се оправиха с Гамбия.

Египет, воден от звездата на Ливърпул Мохамед Салах, излезе втори от група D, откакто загуби на старта от Нигерия, преди да реализира победи над Гвинея-Бисау и Судан с по 1:0. На осминафиналите „ фараоните “ трябваше да преминат през рулетката на дузпите, преди да отстраняват Кот д‘Ивоар с 5:4, а по-късно обърнаха Мароко на четвъртфиналите. Египтяните, седемкратни първенци в шампионата за Купата на Африка, ще се опитат да прескочат полуфиналното затруднение, откакто за последно победиха през 2010, а през 2017 отстъпиха точно на Камерун на крачка от финала.

В другия полуфинал един против различен се изправят Буркина Фасо и водения от другата звезда на Ливърпул Садио Мане отбор на Сенегал, който не е триумфирал в конкуренцията и остана втори в последното издание на АФКОН през 2019.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР