Камерите по пътищата не отчитат наличието на годишни технически прегледи

...
Камерите по пътищата не отчитат наличието на годишни технически прегледи
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Камерите по пътищата не отчитат техническите прегледи, ще предложа промени

„ Камерите по пътищата не регистрират съществуването на годишни механически прегледи /ГТП/, което постанова да се предложат аконодателни промени за включването им. "

Това заяви депутатът " Продължаваме Промяната-Демократична България " /ПП-ДБ/ Божидар Божанов след отговор от Министерство на вътрешните работи по настоящия проблем.

Промените ще включват и застраховка " Гражданска отговорност " в електронните фишове, като за това ще би трябвало да ревизират камерите на Министерство на вътрешните работи и на тол системата.

Казусът дали камерите засичат съществуването на механически обзор стана настоящ, откакто камион на Господин Вълев, прочут като " Динко от Ямбол ", катастрофира на автомагистрала " Тракия " и я затвори за придвижване за цели 14 часа.

Впоследствие се oказа, че транспортното средство се е движило по пътищата на България без механически обзор, без застраховка, без винетка и с неплатени санкции.

Според отговора от Министерство на вътрешните работи до Божанов законът не разрешава камерите на вътрешното министерство да наблюдават за съществуване на ГТП.

" Имаме инфраструктура и пропущаме да я използваме. И въпреки в тази ситуация да ставаше дума „ единствено " за неудобството да няма автомагистрала, от време на време това коства животи ", разяснява националният представител.

Тази есен следва да се преглеждат промени в Закона за придвижването по пътищата, като част от предложенията на Божанов включват отпадане на стикери и прекъсване на „ рецидивисти " на пътя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР