Камерън Нори изуми света на тениса през 2021-ва година, когато

...
Камерън Нори изуми света на тениса през 2021-ва година, когато
Коментари Харесай

Бившият шампион е аут: Тиафо изнесе поредно шоу в Индиън Уелс и е първият 1/2-финалист!

Камерън Нори изуми света на тениса през 2021-ва година, когато започва сезона отвън топ 70 на света, а в последна сметка завоюва купата на Мастърса в Индиън Уелс и завоюва наградата за най-прогресиращ състезател в ATP Тура, откакто съумя да дебютира в топ 10. Оттогава британецът поддържа постоянно високо равнище и напълно скоро завоюва трофея в Рио де Жанейро, надигравайки на финала Карлос Алкарас и това привидно го поставяше в отлични позиции преди началото на неговия обичан шампионат в Индиън Уелс.

Левичарят прогресира с лекост към четвъртфиналната фаза в Калифорния и привидно влизаше в ролята на лек любимец в мача си с Франсис Тиафо, само че локалният представител за следващ път сподели, че обича огромната сцена и е кадърен да продуцира най-хубавия си тенис, когато излезе против топ тенисистите.

Миналогодишният полуфиналист от US Open контролираше събитията на корта от първата до последната минута и изцяло закономерно в профил някогашния първенец, надделявайки с финалното 6:4 6:4. По този метод американецът си обезпечи място на полуфиналите, където го чака да премери сили с един всред Алехандро Давидович Фокина и привидно непобедимия сега - Даниил Медведев.

Началните минути бяха равностойни и двамата играчи не допускаха съвсем никакви неточности от дъното на корта, само че експлозивността на Тиафо напълно скоро излезе на показ и той стартира да форсира топката по удивителен метод. 13-ият подложен изглеждаше извънредно въодушевено и безусловно летеше по корта, творейки следващ тенис шедьовър с всяко едно свое последващо отиграване. Всичко това разреши на локалния представител да пробие в седмия гейм и за него не представляваше проблем да задържи до последно задатъка си, постигайки успех в откриващия сет.

Американецът продължи да господства в дебютните минути на втората част и незабавно отмъкна съперниковото подаване, но като че ли леко се главозамая от превъзходните си изяви, което докара до вземането на няколко неверни решения и последва пряк рибрейк от страна на Нори. Радостта на международния номер 12 не продължи изключително дълго, защото Тиафо незабавно се върна към играта си от по-рано и скоро имаше преднина от 5:2 гейма, което предреши изхода на конфликта в негова изгода.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР