Камбоджа съобщи днес за първи смъртен случай от COVID-19 -

...
Камбоджа съобщи днес за първи смъртен случай от COVID-19 -
Коментари Харесай

Камбоджа регистрира първия смъртен случай след една година в пандемия

 Камбоджа заяви през днешния ден за първи смъртен случай от COVID-19 - повече от една година след началото на пандемията и в миг, когато се бори с ново огнище на своя територия със стотици инфектирани, съобщи Асошиейтедш прес.

Починалият е 50-годишен мъж, за който беше обявено, че се е заразил предишния месец, до момента в който работил като водач за китайска компания в Сиануквил. Здравното министерство съобщи, че той е умрял тази заран в болница.

От началото на пандемията Камбоджа е удостоверила единствено 1163 случая на ковид. В момента обаче страната се бори с ново локално огнище на болестта. Според здравните управляващи то е обвързвано с чужденец, нарушил карантината в хотел и отишъл в нощен клуб при започване на февруари. Това докара до мощно разпространяване на вируса и накара държавното управление да разгласи на 20 февруари двуседмично затваряне на всички публични учебни заведения, кина, питейни заведения и развлекателни обекти в Пномпен и други региони.

Впоследствие рестриктивните мерки бяха снадки с още две седмици в столицата, близката провинция Кандал и крайбрежната провинция Сиануквил.

Камбоджа стартира имунизационната акция през февруари с 600 000 дози от имунизацията на китайската лаборатория Синофарм (Sinopharm). Страната получи през март 324 000 дози от имунизацията на британско-шведската компания АстраЗенека (AstraZeneca), създадени и дарени от Индия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР