Камбоджа отбеляза по своеобразен начин днес Световния ден за борба

...
Камбоджа отбеляза по своеобразен начин днес Световния ден за борба
Коментари Харесай

Камбоджа унищожи над 6 тона наркотици

Камбоджа означи по самобитен метод през днешния ден Световния ден за битка с дрогата като унищожи повече от шест тона противозаконни опиати и съставни елементи, оповестиха публични лица.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Сар Кхенг подпали конфискуваните противозаконни субстанции на гала, състояла се на Диамантения остров в столицата Пном Пен, заяви организация Синхуа.

" Събитието отразява ясно мощното предпочитание и ангажираност на камбоджанското държавно управление да предотврати и пресече всички форми на противозаконен трафик на опиати ", сподели той.

Кхенг добави, че управляващите ще засилят наказателните дейности против всички типове закононарушения, свързани с опиатите и прането на пари.

Прокурорът от общинския съд в Пномпен Чренг Кхмао съобщи, че по време на събитието са унищожени към 6,25 тона противозаконни опиати и съставни елементи, като добави, че става въпрос за хероин, кокаин, метамфетамин, екстази, катинон, кетамин и ниметазепам.

В страната от Югоизточна Азия няма смъртна присъда за наркотрафикантите. Съгласно настоящото законодателство, лицата, приети за отговорни за трафик на повече от 80 грама опиати, може да получат доживотна присъда.

По данни на Полицейската работа за битка с опиатите на Камбожда за интервала януари-май 2022 година управляващите са арестували 6168 обвинени в трафик на опиати, в това число 80 чужденци, като са иззели 1,58 тона противозаконни опиати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР