Камбанен звън в големи столични храмове ще отбележи 100 години

...
Камбанен звън в големи столични храмове ще отбележи 100 години
Коментари Харесай

Камбанен звън ще отбележи 100 години от края на Първата световна война

Камбанен звън в огромни столични храмове ще означи 100 години от края на Първата международна - по този начин България ще взе участие, по покана на Англия, в интернационална самодейност за годишнината, оповестяват от английското посолство.

Инициативата е на Обединеното кралство, подкрепена от държавното управление на Германия. България, наред с други страни, ще се включи с ударите на камбани на огромни църковни храмове през днешния ден в 13.00 ч. локално време.
10 000 факли осветиха Лондонската кула нощес Поводът е 100-годишнината от края на Първата международна война
С този алегоричен жест страни по целия свят се сплотяват, с цел да изразят благодарността си за края на Голямата и постигнатия мир, се показва в известието.

На 11 ноември 1918 година църковните и други камбани във Англия, замлъкнали през Първата международна, зазвъняват, с цел да разпространят положителната новина за постигнатото помирение.

Посолствата на Англия, Ирландия, Германия, Италия и Франция в България ще отдадат през днешния ден респект на починалите с годишна възпоменателна гала на територията на своите военни гробове на Централните софийски гробища, осведомят основателите.
Световни водачи се събират в Париж за честването на стогодишнината от края на Първата международна война Тази заран в Париж за честванията дойде и президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев, който е на двудневно посещаване във Франция по покана на президента Еманюел Макрон, ще взе участие през днешния ден във френската столица в церемонията за отбелязване на стогодишнината от примирието от 1918 година

Във възпоменателната гала пред Триумфалната арка се чака да вземат участие държавни глави и държавни ръководители от над 80 страни от целия свят.
Румен Радев: Тържествата в Париж са мотив да осмислим горчивите уроци от миналото столетие Ако продължава да има борба, мисля, че неизбежно ще стигнем и до основаване на пълноценни европейски сили за защита
Военните дейности през Първата международна война завършват с подписано помирение в единайсетия час на 11.11.1918 година. Мобилизирани са 70 милиона бойци по целия свят, от които 60 милиона в Европа. Жертвите на Първата международна война са близо 15 милиона души, измежду които 115 000 български бойци и офицери.

Близо 10 000 души от силите за сигурност се грижат за сигурността и спокойствието в Париж по време на честванията на 100-годишнината от края на Първата международна война и Форума за мир през почивните дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР