Камарата на строителите в България подкрепя справедливите искания на колегите

...
Камарата на строителите в България подкрепя справедливите искания на колегите
Коментари Харесай

Камарата на строителите в България подкрепя исканията на ББК „Пътища“

Камарата на строителите в България поддържа справедливите претенции на сътрудниците от Българска браншова камара „ Пътища “ за разрешаване на казуса с разплащането на отговорностите на страната към компаниите. За следващ път сигнализираме, че хората и фирмите би трябвало да получат направените средства по всички контракти за строителство – въпрос, който се отсрочва прекомерно дълго.

Това написа в Позиция на КСБ, публикувана до медиите.

Ето какво пишат още от Камарата на строителите в България:

Изразяваме изрично противоречие с опитите тематиката да се употребява с политически претекстове. Недопустимо е въпрос от сериозна значимост за цялото общество да бъде блокиран и по този начин да се слагат под риск и пътната сигурност, и работните места на хилядите заети в сектора, и бъдещето на компаниите.

КСБ сигнализира и за неналичието на каквото и да е решение по отношение на фрапантното повишаване на строителните материали, горивата, енергоносителите, разноските за труд и други Това е наклонност, която повече от година бележи дълготраен растеж и има задълбочаващо се отрицателни последици върху бранша.

Според икономическия доклад на КСБ за 2021 година, по предварителни данни на Национален статистически институт се регистрира спад от 30,7% в създадената строителна продукция по отношение на 2020 година А безработните лица в бранша са се нараснали с 14,3%. Крайно време е страната в най-кратък период да одобри механизъм за съответна индексация на договорите с обществени възложители.

Необходими са незабавни ограничения. Застрашена е освен поддръжката на републиканските пътища. Застрашено е осъществяването на договорите, финансирани със средства по оперативните стратегии, на амбициозните планове на държавното управление и не на последно място – на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР