Камарата на представителите в САЩ одобри законопроект за увеличаване на

...
Камарата на представителите в САЩ одобри законопроект за увеличаване на
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ одобри законопроект срещу вътрешния тероризъм

Камарата на представителите в Съединени американски щати утвърди законопроект за увеличение на федералните запаси за битка с вътрешния тероризъм, съобщи АП.

Мярката е в отговор на расисткото нахлуване в Бъфало, където в събота 18-годишен бял мъж простреля 10 чернокожи в супермаркет. Тя бе утвърдена от долната камара на Конгреса с гласоподаване съвсем напълно по партийна линия. 222 представители поддържаха текста, а 203 се оповестиха срещу него. Един-единствен републиканец гласоподава за самодейността на демократите - Адам Кизингър, който е член на конгресната комисия, проверяваща нападението против Капитолия на 6 януари предходната година.

Тази самодейност на демократите не е нова. През 2020 година Камарата на представителите утвърди с техните гласове сходен законопроект, само че той бе отритнат в доминирания тогава от републиканците Сенат. Оттогава американските законодатели не съумяват да прокарат някакви ограничения за ограничение на огнестрелните оръжия в Съединени американски щати, с цел да бъдат спрени всеобщите убийства. Затова демократите концентрират напъните си върху федералната битка с вътрешния тероризъм, отбелязва АП.

Според настоящото законодателство три федерални организации работят по следствието, предотвратяването и преследването на актове на вътрешен тероризъм. Новият законопроект планува всяка държавна организация да разкрие собствен отдел за битка с вътрешния тероризъм и в частност проникването на така наречен бели супремасисти във въоръжените сили. Според калкулации на бюджетната работа към Конгреса, в случай че новият закон бъде признат, това ще коства на хазната към 105 милиона $ за пет години, като множеството от парите ще отиват за наемане на личен състав.

Перспективите пред мярката обаче са неразбираеми. Демократите в Сената имат намерение да внесат законопроекта за гласоподаване другата седмица. Републиканците в горната камара на Конгреса обаче са срещу текста, с цел да не бъдат увеличени пълномощията на министерството на правораздаването за вътрешно следене, написа Асошиейтед Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР