Камарата на представителите на САЩ ще изготви законопроект за използване

...
Камарата на представителите на САЩ ще изготви законопроект за използване
Коментари Харесай

САЩ се готвят да изпратят армия в Израел в случай на война с Иран

Камарата на представителите на Съединени американски щати ще изготви законопроект за потребление на американските военни в Израел при положение, че военният спор с палестинската формация " Хамас " ескалира в по-голяма война с Иран, съобщи ръководителят на комисията по външни работи към Камарата на представителите Майкъл Маккол пред CNN.
 
" Надявам се, че в никакъв случай няма да се наложи да подпиша този законопроект. Но имаме обстановка в Близкия изток, която ескалира с всеки минал ден ", сподели Маккол.
 
Според него в текста на законопроекта няма да се загатва непосредствено Иран, а ще се приказва за намесата в спора от страна на неговите " проксита " - " Хизбула " и други шиитски милиции. Ако обаче иранската войска взе участие директно в сраженията, към закона ще би трябвало да се добави цяла страна, сподели Маккол.
 
Ръководителят на комисията не отговори на уточняващ въпрос дали приготвя този законопроект по искане на Белия дом. Маккол сподели единствено, че документът се написа при положение на потребност.
 
" В момента приготвям план, ако се появи потребност от него, а най-важното е, че ще бъде подсилен от американския народ ", сподели Маккол.
 
В същото време, както отбелязва CNN, информацията за законопроекта се появи в миг, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се готви да замине за Израел, който възнамерява да посети на 18 октомври.
 
Иран поддържа нападението на Хамас против Израел на 7 октомври и след експлоадирането на войната заплаши израелската страна със съществени последствия, в случай че не се откаже от проектите за сухопътна интервенция в Ивицата Газа.
 
В нощта на 17 октомври Министерството на външните работи на Ислямската република предизвести за готовността на арабската опозиция за " превантивни дейности " против израелските военни и не изключи влизането на иранската войска в спора, в случай че Организация на обединените нации се окаже безсилна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР