Камарата на представителите на САЩ проучва потенциала за нови военни

...
Камарата на представителите на САЩ проучва потенциала за нови военни
Коментари Харесай

САЩ обсъждат засилване на военното присъствие на гръцките острови

Камарата на представителите на Съединени американски щати изследва капацитета за нови военни бази в Гърция, изключително на гръцките острови, заяви " Етнос ".

Поправката е включена в Закона за бюджетните заеми за национална защита и изисква министърът на защитата и държавният секретар да показват взаимно на съответните комисии на Конгреса отчет за връзките в региона на сигурността сред Съединени американски щати и Гърция.

Сенатът към този момент гласоподава в поддръжка на личния си законопроект и в този момент двата законодателни органа договарят за окончателния текст, който ще бъде изпратен на президента Джо Байдън. Изменението на Камарата планува отчетът да бъде подаден в границите на два месеца след подписването на окончателния законопроект.

Законопроектът би трябвало да включва и спомагателна информация, като да вземем за пример разбор на капацитета за спомагателни бази или разширено военно наличие на Съединени американски щати в Гърция, изключително на гръцките острови. Правата за базиране, предоставени на Съединените щати според обновеното Споразумение за взаимно съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и Гърция, подписано на 14 октомври 2023 година, също би трябвало да бъдат включени в законопроекта, дружно с американските вложения и действия в базите, предоставени според съглашението.

Предстои да бъде оценено и положението на съдействието в региона на сигурността, според условията на Закона за защитата и междупарламентарното партньорство сред Съединени американски щати и Гърция от 2021 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР