Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри единодушно внасянето

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри единодушно внасянето
Коментари Харесай

Конгресмените в САЩ одобриха затягането на санкциите срещу Северен поток - 2

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди единомислещо внасянето на корекция за стягане на глобите против газопроводите "Северен поток - 2 " и "Турски поток " в плана за отбранителния бюджет за идната финансова година (в Съединени американски щати тя стартира на 1 октомври).

Гласуването беше излъчено онлайн на уеб страницата на долната камара на законодателния орган на Съединените щати, съобщи ТАСС.

Майк Помпейо: Съединени американски щати втърдяват позицията си против "Северен поток-2 " и "Турски поток "

Инициативата има за цел да затегне съществуващите наказания във връзка с съветските газопроводи "Северен поток - 2 " и "Турски поток ". В края на декември предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа военния бюджет за настоящата финансова година, който задължава американското държавно управление да наложи наказания на двата плана.

В поправката става дума за въвеждане на рестрикции против задгранични лица, които в забележителна степен способстват за продажбата, арендата или даването на плавателни съдове за полагането на тръби, предопределени за построяването на "Северен поток - 2 " и "Турски поток ".

Миналата седмица висшият представител на Европейски Съюз за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че Евросъюзът твърдо се афишира срещу едностранни наказания и закани за използването им от страна на Съединени американски щати, които вредят на ползите на европейски компании, в това число във връзка с газопроводите "Северен поток - 2 " и "Турски поток ", тъй като сходни ограничения са в прорез с интернационалното право, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектът "Северен поток - 2 " планува да бъдат построени две тръби от газопровод с обща мощ 55 милиарда куб. м. на година от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Проблемите пред "Северен поток 2 " се усилват

Понастоящем той е приключен на 93 %. Спирането на реализирането на плана беше обвързвано с това, че през декември 2019 година поради глобите на Съединени американски щати швейцарската компания "Олсийз " спря работата по тръбопровода и изтегли плавателните си съдове.

Самият план за военния бюджет на Съединени американски щати към момента следва да мине през комплициран развой по одобряване и в Камарата на представителите, и в Сената на Конгреса. След като двете камари на законодателния орган одобрят своите версии на проектобюджета, ще бъде свикана комисия за координиране на детайлите на двата плана.

Двете камари по-късно ще би трябвало да одобряват съгласувания документ, след което той отива за автограф при президента. Целият този развой нормално трае до есента, началото на зимата, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР