Камарата на депутатите на Мексико одобри законопроект, което регулира потреблението,

...
Камарата на депутатите на Мексико одобри законопроект, което регулира потреблението,
Коментари Харесай

Мексико легализира употребата на марихуана

Камарата на депутатите на Мексико утвърди законопроект, което контролира потреблението, развъждането и търговията с марихуана за персонални потребности на цялата територия на страната, което ще би трябвало да бъде утвърдено от Сената преди 30 април, оповестява „ Дойче Веле “, съобщи БГНЕС.

С 316 гласа „ за “, 129 „ срещу “ и 23 „ въздържали се “ долната камара утвърди Федералния закон за контролиране на канабиса и промените на Общия здравен закон и Наказателния кодекс. Това законодателство се подчинява на мандат на Върховния съд, който през 2018 година разгласи възбраната за приложимост на канабис за забавление за противоконституционна и който дефинира 30 април като оптимален период за неговото контролиране.

Въпреки че Сенатът към този момент утвърди самодейността през ноември предходната година, в този момент той би трябвало да ратифицира промените, направени от Камарата на депутатите, преди президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор да обнародва закона. Когато влезе в действие закона, Мексико ще стане третата страна в Америка, която ще узакони използването на марихуана за персонални потребности в народен мащаб, дружно с Канада и Уругвай.

Инициативата разрешава пушене на марихуана вкъщи без наличие на малолетни, носенето до 28 грама, притежанието до осем растения на дом и създаващи асоциации за пушачи с най-много 50 растения. Той също по този начин открива лицензионна система за засаждане, развъждане, събиране и продажба на марихуана и производни с непсихоактивен канабис в Мексико, където лекарствената приложимост на марихуана към този момент е утвърдена през 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР